Ткаченко відвідав виставку кролів

Ткаченко відвідав виставку кролів

Кролики – це не тільки цінний міх… про те, що це ще й смачне дієтичне м’ясо, говорили на виставці кролівництва, звірівництва й птахівництва, яка відбулася в ПрАТ «Прогрес», що на околиці Черкас. Повідомляє власний кореспондент \”Нової Доби\”.

Найбільше на виставці було представлено кролів – різномастих і різнопорідних. Привезли їх сюди як кролівники-любителі, так і фермерські господарства, що мають не сотню-другу вуханів, а кілька тисяч. У радянські часи галузь кролівництва була дуже розвиненою, але після розвалу Союзу різко пішла на спад. Нині ж галузь активно відроджується, й багато охочих береться вирощувати таку примхливу й сприйнятну до всіляких хвороб тваринку. Благо, для захисту кролів тепер з’явилося багато різноманітних вакцин і ліків – вони теж були представлені на виставці.

Виставку відвідав голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко. Він зазначив, що завдання влади – дати можливість кролівництву активно розвиватися на Черкащині.

– Влада готова допомагати всім, хто візьметься за розвиток кролівництва, – сказав Юрій Олегович. – Але малим господарствам, які займаються кролівництвом, варто було б об’єднатися в виробничі кооперативи. Бо супемаркети не будуть працювати з невеличкими господарствами, їм це невигідно. А коли за дотриманням усіх вимог стежитимуть лабораторії, продукція буде в вакуумній упаковці, то буде й результат – з такими виробниками маркети співпрацюватимуть охоче. Тим паче, що на дієтичне кроляче м’ясо сьогодні є великий попит.

Юрій Ткаченко зауважив, що агрохолдинги, де застосовуються високі технології, не передбачають застосування великої кількості робочих рук, а от виробничі сільськогосподарські кооперативи ,які заповзялися вирощувати кролів, стали б їм гарною альтернативою. Треба лиш подбати, щоб вони мали змогу купити необхідне для кролівницва обладнання. А воно нині не в дефіциті – як імпортне, так і вітчизняне.

Певно, найбільше потішилися виставкою сотні школярів, які після останнього дзвінка прибули сюди на екскурсію з різних шкіл Черкас і довколишніх сіл.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x