Близько 60 тисяч черкащан не працюють офіційно

Близько 60 тисяч черкащан не працюють офіційно

Як свідчать статистичні показники контролюючих органів Черкаської області близько 60 тисяч громадян не отримують офіційних доходів. Та у разі отримання такими трудівниками хоча б мінімальної легальної зарплати, доходи бюджетів області зросли б не менш, ніж на 90 млн. грн. за рік. Про це розповів в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Черкаській області Володимир Коломієць під час координаційної наради в ОДА. «Новій Добі» повідомили про це в прес-службі Головного управління Міндоходів у Черкаській області.

За його словами, найбільш зухвале ставлення до використання найманої праці присутнє у аграрному секторі. Сьогодні у сільськогосподарській галузі задіяно (із урахуванням адміністративного корпусу) 33 тисячі осіб, середня заробітна плата яких становить 2328 гривень, а це на 203 грн. менше відповідного середньообласного показника (2531 грн.). І це при тому, що лише для обробітку сільськогосподарських угідь – 1450 тис. га, необхідно 36,5 тисяч робітників. Тож за підрахунками ГУ Міндоходів у Черкаській області майже 7 тисяч громадян отримують «сіру» заробітну плату.

В ході наради Володимир Васильович поінформував, що з початку весняно-польових робіт працівники органів доходів і зборів Черкаської області встановили 834 випадки використання роботодавцями праці не оформлених трудівників. Так, 91 «трудового нелегала» виявлено в Уманському, 72 – в Золотоніському, 70 – у Тальнівському, 57 – у Канівському районах області.

Водночас він відмітив, що для подолання таких ганебних явищ у сільському господарстві на території області триває операція головного управління Міндоходів «Урожай-2014». Захід проводиться за підтримки голови Черкаської обласної державної адміністрації Юрія Ткаченка. Спеціальні робочі групи встановлюють реальну кількість працівників, задіяних у сільгоспроботах та їхню реальну заробітну плату, фактичне використання сільгоспугідь. Захід направлений на підтримку розвитку сільськогосподарського сектору, забезпечення дотримання норм законодавства усіма підприємствами – аграріями і соціальний захист людей, які працюють у цьому секторі економіки регіону.

На завершення виступу він також наголосив на необхідності консолідації зусиль контролюючих органів, місцевого самоврядування та підтримки громадськості, зауваживши, що без спільної, дієвої, безкомпромісної роботи всіх представників дуже важко подолати проблему тінізації економіки та легалізації заробітної плати.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x