Автомобільний слалом прокотився Чигирином!

Автомобільний слалом прокотився Чигирином!

Як повідомляє Черкаський спорт, другий етап Національних змагань з автослалому «Мирна країна – єдина Україна» минулих вихідних пройшов у Чиринині. А третій етап наприкінці місяця готується прийняти Сміла.

\”У Чигирині змагання відбуваються вже вдруге, торік тут також проходив один з етапів. Цьогорічний етап відрізняється передусім фігурою. Як і торік, розмістили ми її на бігових доріжках чигиринського стадіону, але додали багато несподіваних для учасників поворотів, – розповідає Андрій Яроменко, організатор змагань.
Тож на невеликому та дещо вузькому майданчику автівкам доводилося «крутитися» на 180, а то й на 360 градусів. Деяким пілотам не відразу вдавалося вписувався у повороти.
Сергій Філічкін приїхав у на змагання аж із Кривого Рогу. Про автослалом у Черкаській області довідався ще взимку і вирішив й собі спробувати.

– У нас у місті був слалом і я займав перші місця. А тепер вирішив перевірити свої сили на вищому рівні, – розповідає хлопець. – Витрачаєш гроші, силу, палиш резину, у свій робочий день приїздиш, щоб взяти участь у черкаській серії, але натомість отримуєш багато задоволення. Вражає рівень учасників, особливо київських, які показують дуже хороші результати. Але це свідчить про єдине – потрібно підтягувати власний рівень.

Чигиринщину, де проходив етап, представляв єдиний учасник – 21-річний Сергій Жураковський. Торік на слаломі він був лише в ролі глядача, а цьогоріч навпаки – глядачі вболівали вже за нього.

-Минулого року в мене навіть автомобіля не було, – говорить юнак. – Та за останні півроку я навчився водити і вже змінив три автомобілі.

Змагався хлопець на Жигулях, які до змагань самостійно підготував. А оскільки для нього це перші змагання та ще й на очах земляків, то саме Сергію дали право відкривати змагання та першим виїздити на майданчик.

– Якщо чесно, мені було страшнувато, навіть у піт кинуло, – зізнається юнак.
Але попри відсутність професійних навичок та невелику практику, Сергію Жураковькому вдалося вибороти III місце в класі «задній привід». Першим же у цьому класі став Сергій Гусєв на «Форді».

А єдиною жінкою-учасницею стала Тетяна Маслечко. Хоча, як відзначили організатори, їздила вона не гірше, а то навіть краще від деяких чоловіків. У передньому приводі вдача посміхнулася киянину Олександру Трушу. Наступний етап серії – 29 червня у Смілі.
Автомобільний слалом прокотився Чигирином!
Автомобільний слалом прокотився Чигирином!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x