В Каневі рятувальники навчали студентів гасити пожежу

В Каневі рятувальники навчали студентів гасити пожежу

В місті Канів 10 червня, на базі Вищого професійного училища №23, працівники Канівського районного відділу Управління ДСНС України спільно із волонтерами та адміністрацію навчального закладу провели тактико-технічні навчання щодо дій на випадок пожежі. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі ДСНС України в Черкаській області.

Навчання розпочалися о 10 годині ранку телефонним повідомленням про загорання на пульт 10-ї державної пожежно-рятувальної частини.

На місце події до навчального закладу негайно були направлені черговий караул пожежно-рятувальної частини та у відповідності до районного плану взаємодії, волонтери місцевого товариства «Червоного хреста».

За легендою навчань, пожежа виникла у кабінеті іноземних мов, де сталося коротке замикання проводки лінгвістичної апаратури. Їдкий задушливий дим від ізоляції швидко заполонив учбові приміщення та коридор закладу.
Навчання пройшли у кілька етапів. Спочатку, вогнеборці, одягнувши спеціальні захисні апарати для дихання в умовах сильного задимлення, знайшли і винесли у безпечне місце потерпілих, педагога та учня, які від отруєння продуктами горіння втратили свідомість.

Вже на свіжому повітрі до тренувань долучилися медики волонтери з товариства «Червоного хреста» які не лише надали першу невідкладну допомогу потерпілим, а й забезпечили їх професійну евакуацію до медичного закладу.
Наступним етапом стало тренування керівника гасіння пожежі, якому у відповідності до нової вказівки керівника навчаннями, довелось приймати нові тактичні рішення щодо гасіння пожежі, яка набула розвитку та поширилася на сусідні приміщення. Використовуючи наявні технічні та людські ресурси він в короткий термін зробив необхідні перестановки техніки та довів, що здатний ефективно реагувати на можливі зміни в обстановці.

Підбиваючи підсумки навчань, начальник Канівського районного відділу Управління ДСНС України майор служби цивільного захисту Андрій Хижняк дав високу оцінку підготовки та проведення тактико-технічних навчань.
Вже найближчим часом до чергових навчань, які пройдуть вже на території таборів відпочинку та водних об’єктах району, планується залучити водолазів-волонтерів та осередки козачих рятувальних осередків при сільських радах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x