У Драбові грали троїсті музики з усієї області

У Драбові грали троїсті музики з усієї області

Майже 40 музичних колективів Черкащини з’їхалися на Трійцю у Драбів для того, щоб узяти участь у Першому обласному конкурсі троїстих музик, ансамблів народної музики та окремих виконавців гри на традиційних народних інструментах, присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка. Організаторами заходу виступили обласне управління культури КУ «Обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи» Черкаської облради й відділ культури Драбівської РДА. Кожен з учасників отримав не лише диплом чи сертифікат, а й подарунок від інформаційного спонсора заходу: передплату на обласну газету «Нова Доба».

Більше чотирьох годин тривав конкурс, в якому взяло участь 111 обдарованих черкащан віком від 10 до 81 року. Ще стільки ж компетентне журі на чолі з заслуженим працівником культури Іваном Сухим визначало переможців та призерів фестивалю.

– Раніше ми проводили свята народної інструментальної музики. А потім учасники захотіли визначити, хто ж із них найкращий музиканти, і попросили влаштувати змагання. Так і народився цей конкурс, – розповідає один з його організаторів завідувач відділу фольклору комунальної установи «Обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи» Черкаської обласної ради Наталя Сайченко. – Серед тих, хто звернувся до нас із проханням про проведення конкурсу, були переважно троїсті музики з Драбівщини. Це визначило і назву, і місце проведення заходу. Звісно, ми трохи переживали, чи відважаться люди в цей неспокійний час вирушати на конкурс, але, на щастя, все вийшло найкращим чином. Лише один із заявлених учасників не зміг узяти участь у заході.

Усього в заході взяло участь 36 учасників, кожен з яких представив по 3 композиції. За словами організаторів, усі учасники отримали нагороди й приємні подарунки, які забезпечили спонсори: Комітет профспілок працівників культури Черкащини, видавництво «Брама – Україна».

У фойє районного Центру культури і дозвілля в цей день експонувалися цікаві барвисті виставки творів майстрів декоративно-прикладного мистецтва Драбівщини. В ході конкурсного дня для глядачів та учасників заходу були проведені 2 майстер-класи гри на народних інструментах: від заслуженого працівника культури України Івана Сухого та гармоніста-аматора Олександра Калінчука, а також концерт фольклорних колективів за участю аматорів Драбівщини, Золотоніщини та Канівщини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x