Боєць батальйону «Черкаси»: «Нас просто кинули» (ОНОВЛЕНО)

Боєць батальйону «Черкаси»: «Нас просто кинули» (ОНОВЛЕНО)

\”Новій Добі\” вдалось зв’язатись із бійцем батальйону територіальної оборони «Черкаси». Чоловіка звати Олексій.

За його словами, батальйон нині перебуває за межами Черкаської області. Де саме, військовослужбовець не розповів.

Спочатку боєць коротко охарактеризував ситуацію, в якій вони опинились.

– Ні шоломів, ні бронежилетів. Усі роздягнуті. Привезли в умови, де немає де поїсти взагалі, немає де вмититись та поспати. Нас просто кинули. Ось і все, – повідомив Олексій.

Згодом додав, що їх поселили в порожнє приміщення, а харчуються тим, що передали з собою черкащани.

– Люди передали їжу. Виходить, що про нас попіклувались звичайні громадяни. Але це все сухпай, так довго ми не протягнемо, – каже чоловік.

Місцеві ж жителі не надто поспішають допомогти черкаським бійцям.

– Місцеві мешканці нам нічого не дають. Нас тут не надто сприймають. В місто не випускають, щоб купити хліба чи чогось іншого, – жаліється Олексій.

Але найбільше бійців батальйону турбує безпека.

– Ми не вдома, де все добре. Жодним чином не передбачені засоби індивідуальної безпеки. Шоломи, про які писали в Інтернеті, що нібито 400 штук закуплено якоюсь компанією, ми досі не бачили, – бідкається боєць.

Деяким тероборонівцям таки пощастило, адже від добрих людей вони отримали бронежилети.

– Звенигородські бізнесмени для своїх хлопців привезли бронежилети. Тепер на батальйон є 17 штук броні, – зізнається військовослужбовець

Командири, за словами Олексія, жодним чином не реагують на проблеми підопічних.

– Командування нічого не робить. Воно лише каже, як саме ходити в берцах і в якій формі одягу потрібно це робити, – констатує Олексій.

Наприкінці розмови військовослужбовець поставив риторичне запитання:

– Тут усі нормальні хлопці зібрались, служити хочуть, аби захищати Батьківщину. Навіщо до нас так ставляться? Ми цього зрозуміти не можемо, – говорить боєць «Черкас».

Після виходу матеріалу, до «Нової Доби» звернулась дружина одного з добровольців батальйону «Черкаси», представниця «Самооборони Майдану» Альона. За її словами, умови в яких перебувають черкаські військові не такі страшні, як описав їх Олексій.

– На Схід нікого не відправляли, хлопці дислокуються в Одеській області. Оскільки вони не є учасниками АТО, їх не будуть перекидувати в східні області. Була в них проблема, що вони поспали на матрацах, а не на ліжках, але на сьогодні це питання вирішене. Ми співпрацюємо з військкоматом, ми бачимо усе, що купується, ми контролюємо усі питання, – каже Альона.

За словами жінки, питання з харчуванням вирішено.

– На сьогодні є недокомплектація, але протягом 4-5 днів повністю ці питання будуть закриті. В дорозі ніхто годувати не буде. Їм видали сухпайки. З сьогоднішнього дня їх годують в столовій, – переконує активістка «Самооборони Майдану».

За словами Альони, бійці, хоч і не мали б бути з бронежилетами, але будуть.

– Оскільки вони не є учасниками АТО, бронежилети для них не передбачені, як нам пояснили. Спонсори ж нам проплатили бронежилети і це йде, як подарунок. Вони усі до 15-го червня будуть з бронежилетами. Точно так само і з шоломами, хоча вони не знадобляться, оскільки не братимуть участь в операціях на Сході, – розповіла Альона

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x