Проходження військовослужбовцями служби в особливий період зараховується у вислугу років і стаж роботи

Проходження військовослужбовцями служби в особливий період зараховується у вислугу років і стаж роботи

Час проходження військовослужбовцями військової служби в особливий період, який оголошується відповідно до закону України про оборону України, зараховуватиметься їм у вислугу років та стаж роботи.

Про це «Нова Доба» дізналася на «Інтерфакс-Україна».

Таке рішення ухвалено у Верховній Раді України. За закон про внесення змін до закону України про соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їхніх сімей щодо гарантій в особливий період проголосували 255 народних депутатів із 345, зареєстрованих у залі засідань. З черкаських нардепів закон підтримала лише половина (п’ятеро), двоє не голосували, троє взагалі були відсутні. Про це свідчить офіційний портал Верховної Ради України.

Закон передбачає, що «час проходження військовослужбовцями військової служби в особливий період, що оголошується відповідно до закону України «Про оборону України», зараховується до їх вислуги років, стажу роботи, стажу роботи за спеціальністю, а також до стажу державної служби на пільгових умовах у порядку, який визначається Кабінетом Міністрів України».

Закон також встановлює, що членам сімей військовослужбовців, які проходять військову службу в особливий період, що оголошується відповідно до закону України «Про оборону України», гарантується виплата грошового забезпечення цих військовослужбовців у разі неможливості його отримання під час участі у бойових діях та операціях.
У такому разі виплата грошового забезпечення здійснюється членам сімей військовослужбовців.

Порядок виплати грошового забезпечення не членам сімей військовослужбовців визначає Міністерство оборони України, інші центральні органи виконавчої влади, які здійснюють керівництво військовими формуваннями та правоохоронними органами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x