Витрати на харчування одного домогосподарства області на місяць у VІ кварталі 2013 року складали 2 028 грн., що на 3% менше, ніж у ІV кварталі 2012 р. (по Україні відповідно 2 041 грн. та на 7% більше).
Про це «Новій Добі» повідомили в головному управлінні статистики в Черкаській області.
Сукупні витрати домогосподарств області на харчування мали такий розподіл: на м’ясо і м’ясопродукти – 20,5 %, на овочі, включаючи картоплю – 13,2%, хліб і хлібопродукти – 12,7%, на молоко, сир та яйця – 12,3%, на олію та жири – 8,7%, на на цукор, джем, мед, сироп, шоколад та кондитерські вироби – 7,9%, на рибу та рибоподукти – 6,8%, на фрукти – 6,2%, на харчування поза домом – 3,4%, решта – на безалкогольні напої та інші продукти харчування.
Еквівалентні сукупні витрати на харчування однієї особи в області становили в середньому 33,57 грн. на добу проти 34,55 грн. у ІV кварталі 2012р., по Україні – відповідно 31,54 грн. та 29,43 грн.