«Черкаситеплокомуненерго» потребує реформування

«Черкаситеплокомуненерго» потребує реформування

Сьогодні галузь житлово-комунального господарства потребує суттєвого оздоровлення, що дозволить теплокомунальним структурам кожного регіону країни працювати ефективно, забезпечуючи споживачів теплом та електроенергією, економлячи бюджет. Місцеве підприємство «Черкаситеплокомуненерго» за підсумками роботи протягом 2013 року посіло 2 місце в Україні. Сьогодні це підприємство працює за європейським принципом подачі тепла та прагне до прогресивних змін. «Новій Добі» повідомили про це в прес-службі ОДА.

Керівництво області вбачає у підприємстві потенціал і для того, аби втілювати енергоефективні реформи, лобіювати їх у Міністерстві перший заступник голови облдержадміністрації Наталія Старікова разом з керівництвом управління житлово-комунального господарства зустрілися з директором підприємства Миколою Кушніром, який розповів про принцип дії та ефективність роботи теплових пунктів, за які відповідає «Черкаситеплокомуненерго».
Микола Іванович ознайомив присутніх на зустрічі із роботою індивідуального теплового пункту (ІТП); котлом, який працює на біопаливі, та із когенераційною установкою.

Микола Іванович окреслив бажані зміни, які б покращили роботу підприємств теплоенергетики. Зокрема, це – використання якісних котлів, у зв’язку з чим відбуваються найменші затрати на джерелі, відсутність витоків понаднормових теплових мереж та відхід від споживання газу.

– Сьогодні, коли бюджетний газ коштує більше 6 тис грн за тисячу кубів, першочергові дії на рівні облдержадміністрації мають стосуватись максимального переходу на ІТП бюджетних об’єктів: центральних районних лікарень, садочків та шкіл. Будівництво приміщень для таких пунктів, хоч і затратне, проте виправдовує себе, – наголосив директор «Черкаситеплокомуненерго». – Треба переходити на дрова, на місцеві види палива. Потрібно сформувати інвестиційну програму, щоб була законодавча підстава фінансувати всі ці об’єкти, а ефективність не змусить себе чекати.
У контексті сказаного варто нагадати, що голова ОДА Юрій Ткаченко ініціював перехід на альтернативні види палива. Ще одне обладнання, яке підприємство використовує у своїй роботі, є каналізаційна установка. Принцип її дії полягає у ефективному використанні палива – можливості виробляти теплову та електроенергію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x