Унікальний трактор працює в Дубіївському лісництві

Унікальний трактор працює в Дубіївському лісництві

Потужний протипожежний трактор із системою самозволоження працює в лісопожежній станції Дубіївського лісництва Черкаського лісгоспу. Це не нова техніка, але від неї лісівники не відмовляться нізащо. Бо таких тракторів лише два на всю Україну.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

«Він бере велику кількість води, скрізь проїжджає й ефективно гасить пожежі будь-якої складності», – пояснює лісничий Дубіївського лісництва Віктор Максимчук. Трактор перевозить 11тонн води: одну в своїй ємності і ще 10 тонн – у причепній бочці. Завдяки цьому він здатний швидко локалізувати великі пожежі. Щоб захистити сам трактор від вогню, на ньому встановлена система зволоження. Таким чином, техніка може прориватися навіть у найскладніші осередки загорань. Але й це ще не все. Трактор не лише гасить пожежу, але й одночасно створює мінералізовану смугу, що запобігає поширенню низової пожежі. Для цього передбачений двовідвальний плуг. Він також може використовуватися і для очищення шляху перед трактором від завалів.
У захваті від такої техніки не лише колеги-лісівники, але й пожежники. «Ми завжди беремо його на спільні навчання. Цей трактор справляє враження на всіх, завжди затребуваний», – говорить Віктор Максимчук.

Цього року він уже відкрив сезон – ліквідував загорання. Для Черкаського лісгоспу з його високою пожежною небезпекою та значним рекреаційним навантаженням така техніка є просто незамінною.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x