В Академії пожежної безпеки пройшов випуск лейтенантів (відео)

В Академії пожежної безпеки пройшов випуск лейтенантів (відео)

14 червня у Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України пройшов випуск молодих лейтенантів, які закінчили навчання за освітньо-кваліфікаційними рівнями бакалавр та спеціаліст.

Про це «Новій Добі» повідомили в прсе-службі АПБ ім. Героїв Чорнобиля.

На святкові заходи з нагоди випуску, які розпочалися на плацу інституту, приїхало безліч батьків, рідних, високоповажних гостей, серед них директор Департаменту персоналу ДСНС України генерал-майор служби цивільного захисту Олександр Петрович Євсюков, заступник голови – керівник апарату Черкаської ОДА Віталій Володимирович Коваль, перший заступник голови Черкаської обласної ради Наталія Олегівна Кварцова, директор Департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Володимир Полікарпович Коцюруба, начальник Управління ДСНС України у Черкаській області генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Михайлович Гвоздь, генерал-полковник внутрішньої служби Григорій Васильович Рева, колишній ректор Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Степанович Бабенко.

В інституті бережуть пам’ять про пожежних, які першими почали гасіння вогню, що виник на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС у ніч на 26 квітня 1986 року. Випускники навчального закладу Герої Радянського Союзу, кавалери Почесної відзнаки Президента України зірки «За мужність» (нагороджені посмертно), лейтенанти внутрішньої служби Володимир Правик та Віктор Кібенок були першими командирами, які прибули на гасіння пожежі. Загалом, серед ліквідаторів аварії на ЧАЕС та її наслідків було 353 випускника колишнього Черкаського пожежно-технічного училища. Їх прізвища викарбувані на Монументі Героям Чорнобиля, що був встановлений біля плацу навчального закладу у 1986 році та реконструйований до 20-ї річниці аварії на ЧАЕС.

Традиційно, перш ніж піднятися на трибуну, гості, серед яких батьки Володимира Правика Наталія Іванівна та Павло Опанасович, рідна сестра Віктора Кібенка Тетяна Миколаївна з сином Віктором поклали квіти до Монументу Героям Чорнобиля.

Урочистості з нагоди випуску розпочалися з підняття Державного прапору кращими випускниками та виконання Державного Гімну України. Потім призначені особи та почесні гості провели церемонію вручення дипломів випускникам.
Хвилюючим моментом для усіх присутніх став перший офіцерський вальс. Також порадували своїми музичними подарунками учасники художньої самодіяльності інституту. З нагоди випуску було вручено чимало нагород випускникам та працівникам навчального закладу.

На знак глибокої поваги до Черкаської землі від випускників курсанти молодших курсів поклали корзини квітів – до Монументу на Пагорбі Слави та пам’ятників Тарасу Шевченку і Богдану Хмельницькому.
Завершилися урочистості заключним словом проректора Національного університету – начальника Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України генерал-майора служби цивільного захисту Василя Миколайовича Андрієнка, який зазначив: «Вірю, що ви, дорогі наші випускники, через усе життя з честю й гідністю пронесете високе звання випускника Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля, прикладом власного життя, самовідданою працею в ім’я нашої Батьківщини та професійними здобутками будете зміцнювати авторитет Державної служби України з надзвичайних ситуацій».

Далі випускники пройшли урочистим маршем, традиційно кидаючи у небо пригорщі копійок «на щастя».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x