Черкащани допомагають переселенцям

Черкащани допомагають переселенцям

На сьогодні на Черкащину приїхали 58 родин зі східних областей, усього 238 осіб. В основному переселенці прибувають із Краматорська, Слов’янська, Горлівки. Директор Черкаського обласного контактного центру Леонід Васильович Станчук розповів про умови, в яких живуть переселенці. Про це інформує власний кореспондент «Нової Доби».

– Діти до Черкас приїжджають з батьками або рідними, інколи дорослий привозить із собою дітей родичів, знайомих, друзів. Прибули вже дві групи, розміщуємо їх у санаторіях «Мошногір’я», що в Черкаському районі, та «Аквадар», що біля Маньківки. Вони там забезпечені всім необхідним і будуть лікуватися, – повідомляє Леонід Васильович. – Ці діти приїхали з Горлівки, Краматорська, Слов’янська. Сім’ї, які приїжджають зі східних областей, проживають в гуртожитках, що надаються департаментом освіти в Черкасах, Звенигородці, Золотоноші.

Також пан Леонід зазначає, що багато черкащан пропонують переселенцям житло, особливо в селах. Але їхати туди поки що ніхто не хоче.

– Департамент соціального захисту, Червоний Хрест, Пенсійний фонд виділяють грошову допомогу. Центр зайнятості надає допомогу в працевлаштуванні, дошкільнят влаштовуємо в садки. Коли переселенці прибували в період навчання, ми відразу влаштовували дітей у школи, – додав Леонід Васильович.

Не обходиться й без допомоги небайдужих черкащан. Завод «Світ ласощів» запропонував 11 робочих місць, уже декілька осіб працюють там.

З районів звертаються директори СТОВ, пропонують роботу й навіть обіцяють купити будинки для переселенців, якщо ті працюватимуть у їхніх товариствах.

Містяни ж готові надати житло. Один із підприємців винайняв квартиру, а сам три місяці буде платити за оренду. Черкащани відгукуються на біду: приносять продукти, а працівники контактного центру направляють їх до тих чи інших сімей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x