Держспоживіспекція застосувала понад 760 тис грн штрафних санкцій

Держспоживіспекція застосувала понад 760 тис грн штрафних санкцій

За 5 місяців цього року Інспекція з питань захисту прав споживачів у Черкаській області здійснила 205 перевірок та застосувала штрафних санкцій на суму 760,463 тис грн. Про це повідомив начальник Інспекції з питань захисту прав споживачів у Черкаській області Михайло Бінусов. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі ОДА.

За його словами в ході проведених перевірок встановлено: порушення продажу реалізації товарів (робіт, послуг) без відповідних супровідних документів; порушення продажу товарів, які не відповідають вимогам нормативних документів; порушення прав споживачів щодо відсутності своєчасної та повної інформації про товар (маркування).

Прикро, але внаслідок зазначених дій суб’єктів господарювання кількість звернень збільшується. За 5 місяців 2014 року Інспекція надала 593 усних та 237 особистих консультацій і роз’яснень, прийняла 165 письмових звернень. Основними їх причинами є порушення умов договору та реалізація неякісних непродовольчих товарів (побутова техніка, одяг, взуття, побутова хімія).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x