У Черкасах говоритимуть про розвиток сільських громад

У Черкасах говоритимуть про розвиток сільських громад

У прес-центрі газети «Нова Доба» 20.06.2014 року на 12-00 відбудеться прес-конференція на тему «Чигиринщина. Розвиток сільських громад. Як ефективно відродити села».

Відкладаючи реформи місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, влада віддаляла сільські громади від повноважень, ресурсів громади. Зневіра та апатія жителів сіл породжена відсутністю віри їх у можливості впровадження позитивних змін в громадах з «знизу».

Зокрема, через брак самоорганізації в сільській громадах Чигиринського району, жителі перекладають відповідальність за своє життя на державу. Через це в сільських громадах поступово занепадають моральні та духовні цінності, наприклад, зростає пияцтво серед молоді, у селян відсутнє бачення свого кращого майбутнього та інструментів за допомогою чого воно може бути досягнуте. Взаємодопомога замінюється на самовиживання. Все відбувається часто через те, що в громадах люди не залучені до процесів, що дають можливість дати позитивні зміни сільського життя.

А раніше в цих селах буяло життя. В той же час в Україні активно діють 19 фондів громад, в тому числі і в сільській місцевості. Якщо фонди громад в Польщі залучають в рік 4.5 млн. у.о., то в Україні це становить лише 0.65 млн. у.о.
Тому в рамках програми «Просування міжсекторного співробітництва у Центральній Украіні» вже 4-й місяць в Чигиринському районі реалізовується проект «Залучення мешканців сіл Боровиця та Мельники до створення фондів громад».

Питання на розгляд:
Як ефективно активізувати сільську громаду?
Як від слова перейти до діла?
Як залучити громаду та побачити кінцевий результат?
Організатор заходу : «Фонд розвитку Чигиринщини» (Тарас Глазунов), громадська ініціатива «Фонд розвитку громади с. Мельники» (Антон Чаукін)
Довідки за тел. 093-422-30-82.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x