За корупцію в Черкаській області притягнуто до відповідальності 30 посадовців

За корупцію в Черкаській області притягнуто до відповідальності 30 посадовців

«Протягом поточного року за корупційні правопорушення до відповідальності притягнуто 30 посадовців, з яких 4 особи до кримінальної відповідальності та 26 до адміністративної», – повідомив начальник відділу нагляду за додержанням у сфері протидії корупції та процесуального керівництва у кримінальних провадження про корупційні правопорушення Руслан Криворучко. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі прокуратури Черкаської області.

Так, до суду направлено 11 обвинувальних актів про корупційні правопорушення стосовно 13 осіб. Вже постановлено обвинувальні вироки стосовно 4 посадовців контролюючих органів. Відсторонено від займаних посад 15 підозрюваних, звільнено з місць роботи 4 правопорушники.

Зокрема, заступника начальника одного з департаментів Черкаської обласної державної адміністрації засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки та з позбавленням права обіймати посади в державних органах терміном в 1 рік.

Загальна сума неправомірної вигоди одержаної посадовцями складає близько 150 тис. грн., з них найбільша – 40 тис. грн.

Так, прокуратурою області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно начальника реєстраційної служби одного з районів області, який вимагав у громадянина неправомірну вигоду у розмірі 40 тис. грн. Наразі обвинувальний акт розглядається у суді.

Окрім того, уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції області складено та направлено до суду 64 протоколи про адміністративні корупційні правопорушення, з яких органами прокуратури – 24, органами внутрішніх справ – 23 та 17 – службою безпеки.

За вчинення корупційних правопорушень притягнуто до відповідальності 26 осіб, з них 1 – державного службовця, 10 – депутатів місцевих рад та 15 – посадовців органів місцевого самоврядування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x