На Уманщині готуються до жнив

На Уманщині готуються до жнив

В Уманському районі, як і по всій Україні набирає обертів підготовка до початку жнивної кампанії. Керівництво регіону націлює місцевих аграріїв в стислі строки виконати збір урожаю зернових.

Про це «Новій Добі» повідомили в Уманській РДА.

Не менш важливими є вчасна виплата заробітної плати працюючим, створення додаткових робочих місць, дотримання техніки безпеки на робочих місцях та ін.

Спеціалісти управління агропромислового розвитку РДА спільно з агрономічними службами здійснюють щоденні оглядові об’їзди полів та зернозбиральної техніки з метою вивчення ситуації.

Враховуючи той факт, що подальше збереженість насіння залежить не лише від його вологості, засміченості та зараженості комірними шкідниками, а й від стану приміщень для його зберігання, саме тому, серед пріоритетних напрямків роботи спеціалістів окремих сільгоспінспекцій сьогодні – це підготовка технічної бази до приймання зерна нового врожаю, тобто, комплексне обстеження та контроль за належним утриманням зерносховищ, а також запобігання виникненню будь-яких можливостей псування чи погіршення якості зерна продовольчо-фуражного призначення та насінного матеріалу.

Працюють в районі й над попередженням виникнення пожеж в хлібних масивах: розроблені організаційно-технічні заходи, які доведені до керівників та відповідальних працівників сільськогосподарських підприємств.

Представниками санітарно-епідеміологічної станції проводиться широкоформатна роз’яснювальна робота з керівниками господарств, з приводу дотримання санітарно-гігієнічних норм під час приготування обідів, наявності спеціального посуду, умивальників, запасу якісної води тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x