Підвищення плати за проїзд у міських маршрутках винесуть на суд громади

Підвищення плати за проїзд у міських маршрутках винесуть на суд громади

Взяти участь в обговоренні, яке відбудеться 24 червня о 18-00 у будинку культури Ім. І.Кулика (вул. Благовісна, 170), запрошуються усі бажаючі. Вхід вільний.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській міськраді.

Ініціаторами такого зростання вартості проїзду виступають самі перевізники. Тому під час громадського обговорення кожен з них безпосередньо пояснюватиме та аргументуватиме конкретними даними щодо необхідності відповідного кроку.

Директор департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради Ірина Удод розповіла, що більше місяця тривала обов’язкова процедура проходження проекту регуляторного акту «Про встановлення тарифу на проїзд у міському пасажирському транспорті м. Черкаси». За відповідне рішення ще у квітні цього року проголосував виконавчий комітет Черкаської міської ради.

– Зазначена процедура регуляторного акта вже пройдена. Відповідний проект рішення двічі виносився на розгляд виконавчого комітету Черкаської міської ради. Проте остаточної крапки щодо підвищення проїзду у міських маршрутних автобусах і досі не поставлено. Взагалі мова йде про підвищення проїзду на 50 копійок. Тобто з 2,50 до 3 гривень. Наголошую, що це – компромісний варіант, який пропонує міська влада. Адже перевізники вимагали підвищити проїзд до 4-5 гривень, – зауважила Ірина Іванівна.

А також додала, що такого зростання однозначно не буде. Проте все ж, зважаючи на стрімке зростання цін на пальне, витратні матеріали, запчастини, деяке корегування вартості проїзду у громадському транспорті все ж – неминуче.

– У цьому питанні має бути знайдений оптимальний варіант, який би дозволяв жителям міста користуватись зручним та комфортним для них громадським транспортом за помірною платою. А перевізники – мали можливість працювати, не накопичуючи борги. Аби почути думки щодо цього важливого для нашого міста питання, запрошуємо усіх черкасців долучитись до обговорення, висловивши власні думки та пропозиції, – наголосила Ірина Удод.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x