Голова Уманської РДА зустрівся з фермерами району

Голова Уманської РДА зустрівся з фермерами району

З року в рік аграрії Уманщини активно працюють над вирощуванням зернових та технічних культур, а також підвищенням їх урожайності. Не став винятком і 2014 рік.
Тож, в рамках моніторингу цього питання, днями голова райдержадміністрації Ярослав Скус, залучивши до співпраці спеціалістів управління агропромислового розвитку, згідно окремого графіку, провів виробничу нараду з керівниками сільгосппідприємств та фермерських господарств району. Метою зібрання стало підведення підсумків комплексу весняно-посівної компанії та підготовка до жнив 2014 року. Про це «Нову Добу» поінформували в Уманській РДА.

Крім того, особливу увагу присутніх акцентовано на низці актуальних питань сільськогосподарського напрямку, серед яких: контроль за повнотою та своєчасною сплатою податків до бюджету від здійснення господарської діяльності суб’єктами господарювання; працевлаштування та перспективи створення робочих місць на базі фермерських господарств району; рівень заробітної плати працюючих; укладання та виконання соціально-партнерських угод між фермерськими господарствами та сільськими радами; дотримання санітарного законодавства та гігієни праці у господарствах, а також аналіз орендних відносин та використання землі державної власності.

Розпочав зібрання начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Артур Житніковський, озвучивши останні оперативні данні стосовно площі посівів. Зокрема, під час посівної кампанії 2014 озимих зернових посіяно на площі 2294,9 га., в тому числі озимої пшениці – 1724,39 га, озимого ячменю – 570,5 га. Крім того, проведено посів озимого ріпаку на площі 166 га. Ярих зернових під урожай 2014 року посіяно – 2089,7 га, ярого ячменю – 671,8, кукурудзи на зерно – 1417,9 га.

Як підсумок загального обговорення ситуації, було визначено, що погодні умови поточного року сприяють росту і розвитку ярих та озимих зернових культур, тому за умов проведення жнив в оптимальні строки є реальна можливість отримати валовий збір ранніх зернових вищий ніж минулого року.
Підсумовуючи зустріч, очільник району Ярослав Скус наголосив, що основним завданням для фермерів на сьогоднішній день є підготовка до проведення жнивної кампанії 2014 року. Також наголошено на важливості виплати заробітної плати працівникам, не нижче середньомісячного показника, та сплати податків до бюджетів усіх рівнів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x