У Білозір’ї перепоховали останки воїнів радянської армії

У Білозір’ї перепоховали останки воїнів радянської армії

У селі Білозір’я, Черкаського району відбулась церемонія перепоховання останків бійців Червоної Армії, які загинули, обороняючи село від фашистських загарбників у роки Великої Вітчизняної війни. Останки тіл 9-ти бійців захоронили на братської могили, що у центрі села.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській ОДА.

Рештки бійців знайшли пошуковці громадської організації «Закінчимо війну» тиждень тому на околиці цього ж села. Як встановила експертиза, бійці були не старші 30 років. Останнє подібне перепоховання було у 2012 році на Канівщині.

Голова Черкаської обласної адміністрації Юрій Ткаченко, який взяв участь у перепохованні, пригадав, що кілька днів тому, Черкащина попрощалась з загиблими під час обстрілу прикордонниками, які подібно бійцям Червоної армії, захищали українську землю від російської навали.

– У далеких 40-х наші бійці разом із українцями, росіянами та іншими народами визволяли край від гітлерівських загарбників. Вічна їм пошана і пам\’ять за це. Сьогодні наші хлопці так само на Сході визволяють землю від російських агресорів.

Обласний очільник підкреслив, що у сучасної молоді є власна історія і власна війна і як би не парадоксально це звучало, але нащадки тих росіян, які захищали це село, тепер є нашими ворогами. І якщо тоді німецькі агресори асоціювались із Гітлером, то російські агресори із президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Після обряду поховання у пам\’ять про загиблих, останки тіл воїнів передали землі.

В урочистостях перепоховання взяли участь заступник голови ОДА Віталій Коваль, голова обласної ради Валентина Коваленко, голова Черкаської РДА Костянтин Омаргалієв, голова районної ради Анатолій Яріш та сільський голова Володимир Міцук.

Фоторепортаж можна переглянути тут.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x