Школярі з Софіївки вчилися розрізняти гриби й гасити пожежу в лісі

Школярі з Софіївки вчилися розрізняти гриби й гасити пожежу в лісі

За новими знаннями та враженнями завітали до Софіївського лісництва Канiвського лiсгоспу учнi місцевої школи. Для наймолодших школярів лісівники провели цікаву та пізнавальну екскурсію, продемонструвавши дітлахам як вирощують та дбають про ліс. Нагадали учням і про правила поведінки у лісі, особливо в пожежонебезпечний період. Напередодні грибного сезону перевірили і знання щодо розпізнавання їстівних та отруйних грибів.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

За словами лісничого Софіївського лісництва Сергія Боровика, таку роз’яснювальну роботу провели аби літній відпочинок та, так зване, «тихе полювання», не завдавали шкоди ні відпочивальникам, ні довкіллю.

Родзинкою екскурсії для дітлахів стала демонстрація пожежного автомобіля в дії та імітація гасіння пожежі з брандспойта. Дозволили посидіти і в кабіні поруч з водієм пожавтомобіля та побачити його роботу зсередини.
Наостанок дітвору пригостили солодощами.

Провели таку акцію і для старших школярів. Однак для 5-8 класів підготували більш серйозну програму. Окрім роз’яснювальної та навчальної роботи продемонстрували ще й технологію електронного обліку деревини.

На переконання директора Канівського лісгоспу Олександра Ігнатюка, робота з учнями та молоддю не повинна обмежуватися сезоном посадки лісу.
– Дбати про екологічну культуру молоді, виховувати повагу до результатів лісівничої праці та дбайливе ставлення до довкілля потрібно постійно. Тоді і буде результат, – додає він. – Адже які знання посієш – такі вчинки і пожнеш.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x