Юна черкащанка здобула перемогу на гончарському фестивалі

Юна черкащанка здобула перемогу на гончарському фестивалі

Вихованка зразкової художньої студії «Сходинки» Черкаського міського багатопрофільного молодіжного центру Віра Тимошенко привезла перемогу з Міжнародного молодіжного гончарського фестивалю, який проходив в Опішному. Юна мисткиня стала найкращою в конкурсах «Мальований глечик» та «Кращий гончар». Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській міській раді.

Організаторами фестивалю є Міністерство культури України, Державна спеціалізована художня школа-інтернат І-ІІІ ступенів «Колегіум мистецтв у Опішні», управління культури та відділ у справах сім’ї та молоді Полтавської обласної державної адміністрації, Інститут керамології – відділення Інституту народознавства НАН України, Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному.

VІІІ Міжнародний молодіжний гончарський фестиваль – вивірена часом форма творчого спілкування молодих талантів, формування творчих художніх здібностей дітей та молоді на основі національно-культурних традицій; важливий засіб співробітництва юних мистців України; спосіб примноження духовних надбань української культури.

Метою фестивалю є залучення до заняття гончарством та до вивчення мистецьких досягнень гончарства молоді; розвиток традицій гончарства, популяризація художньої творчості.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x