Черкащина в лідерах з нелегального продажу риби

Черкащина в лідерах з нелегального продажу риби

Понад 33 тонни риби виловили браконьєри з вод Дніпра в нерест. З 606 випадків браконьєрства в заказниках Дніпра тільки 4 були зафіксовані в Липівському орнітологічному заказнику, тобто на території Черкаської області. Проте черкащани – лідери з продажу річкової риби без відповідних документів.

Про це «Новій Добі» повідомила Дніпровська екологічна прокуратура.

У поточному році під час нерестової заборони на річці Дніпро, її водосховищах та Дніпровсько-Бузькому лимані органами Дніпровської екологічної прокуратури спільно з правоохоронними та контролюючими органами проведено понад 12 тисяч перевірок спрямованих на попередження та виявлення фактів браконьєрства, а також незаконної реалізації свіжовиловленої риби.

Під час рейдів у порушників виявлено та вилучено 3 408 знарядь лову, 95 транспортних засобів та понад 33 тонни риби.
Перевірками виявлено 5 745 порушень, зафіксовано 3 809 фактів браконьєрства.
За результатами проведених перевірок розпочато 161 кримінальне провадження, органами державного контролю складено 4579 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, розраховано збитки, завдані державі на суму понад 2 млн грн.

Найбільше фактів браконьєрства виявлено в Херсонській, Полтавській та Дніпропетровській областях, натомість лідерами з фактів реалізації річкової риби без відповідних документів про її походження і якість стали Запорізька, Дніпропетровська та Черкаська області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x