Стратегічне планування в рамках проекту «Виклики після Євромайдану – громадський сектор у дії»

26 червня в Черкасах в прес-центрі газети «Нова Доба» пройшла робоча зустріч громадських активістів та представників ЗМІ з стратегічного планування в рамках проекту «Виклики після Євромайдану – громадський сектор у дії».

Учасники обговорили пріоритетні напрямки реформування українського суспільства, існуючу проблематику та шляхи її вирішення.

З ініціативи голови «Ради конкурентоспроможності Черкащини» Євгена Сучкова було сформульовано місію проекту – створити суспільство вільних і багатих людей в Черкаській області. Також було відзначено, що має бути вибудовано новий формат стосунків між окремими громадянами, громадою в цілому та владою. Ці стосунки мають носити характер акціонерного товариства, де усі ризики і вигоди пропорційно розподіляються між усіма учасниками. Натомість до цього, а подекуди й зараз держава перекладає ризики та витрати на суспільство, натомість розподіляючи вигоди й прибутки на власний розсуд у вузькому колі наближених осіб та інституцій.

Координатор мережі «Громадські ініціативи України» в Черкаській області Сергій Пасічник запропонував сформулювати стартовий пакет пропозицій до чинної міської та обласної влади від громадських організацій, ЗМІ та бізнесу, зокрема:
– змінити об’єктний (створення об’єктів і подій заради самого процесу створення) підхід ведення державної та регіональної політики на проектний (реалізація проектів з стратегічною метою для громади).

– створити «Біржу інвестиційних проектів та громадських ініціатив» та їх інтернет-сторінку (з англомовною версією) для залучення коштів в громадський сектор, ЗМІ та бізнес-середовище Черкащини.

– створити спільні робочі групи на рівні міста Черкаси та Черкаської області для напрацювання комплексних пропозицій щодо стратегії розвитку Черкас, області в цілому і окремих територіальних громад зокрема.

– висловити вотум довіри керівництву міської та обласної влади на реалізацію власного бачення розвитку міста й області протягом найближчих 60 днів з наступним звітуванням перед громадою про те, що зроблено аби створити чи принаймні почати створювати суспільство вільних і багатих людей в Черкаській області

– ініціативна група проекту бере на себе зобов’язання напрацювати пакет пропозицій по окремим кластерам (економіка, соціум, екологія, культура і т.п.)

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x