60 тонн пестицидів знайшли на черкаському «Хімреактиві»

60 тонн пестицидів знайшли на черкаському «Хімреактиві»

Спеціалістами Держекоінспекції у Черкаській області, з залученням громадського інспектора з охорони довкілля, в ході проведення 24 червня позапланової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства на Державному підприємстві «Черкаський завод хімічних реактивів» викрито факт незаконного зберігання на території даного підприємства хімічних засобів захисту рослин (пестицидів) з відповідним маркуванням, та речовини невідомого походження, загальною вагою близько 60 тонн.

Про це «Новій Добі» повідомили в Держекоінспекції України.

Зберігання вказаних небезпечних хімічних речовин здійснюється з порушенням вимог Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», Закону України «Про пестициди і агрохімікати» та Державних санітарних правил.
За виявлені порушення до адміністративної відповідальності за ст. 83 КУАП притягнуто відповідальну посадову особу та видано припис на негайне усунення виявлених порушень.

Держекоінспекція у Черкаській області направила матеріали перевірки до Прокуратури Черкаської області – для вжиття заходів прокурорського реагування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x