В області реалізується державна політика з підвищення кваліфікації держслужбовців та посадових осіб

В області реалізується державна політика з підвищення кваліфікації держслужбовців та посадових осіб

В умовах реалізації стратегічного курсу України на здійснення радикальних ринкових реформ, одним з основних завдань державного будівництва стає вдосконалення системи підвищення кваліфікації кадрів. Сьогодні система державної служби виходить на якісно новий європейський рівень, перетворюючись в інститут взаємодії між державою та народом. Для реалізації завдань, які стоять перед місцевим управлінням необхідні компетентність, професійні знання і навички, володіння мистецтвом орієнтуватися в складних ситуаціях і приймати правильні управлінські рішення. Про це «Нову Добу» поінформували в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.
Черкаський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів – єдиний у регіоні навчальний заклад, що реалізовує державну політику з підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування за освітнім напрямом 1501 «Державне управління».

В Центрі підбито підсумки виконання Плану-графіка підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування за перше півріччя 2014 року. За інформацією директора Сергія Демченка, у першому кварталі професійну компетентність підвищили 1179 державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Із них: державних службовців – 628 осіб; посадових осіб органів місцевого самоврядування – 454 особи (у тому числі 70 сільських, селищних голів); депутатів місцевих рад – 29 осіб; працівників державних підприємств, установ і організацій – 68 осіб. Проведені виїзні тематичні семінари в Уманському та Драбівському районах на яких підвищили кваліфікацію 350 осіб.
За окремими дорученнями додатково організовані семінари-наради для керівників оргкомітетів з проведення обговорення змін до Конституції України; для начальників служб у справах дітей; для керівників та спеціалістів кадрових служб обласної державної адміністрації, територіальних підрозділів центральних органів влади.

Всього за всіма видами підвищення кваліфікації у першому півріччі 2014 року проведено 40 семінарів, за програмами яких 1394 посадовці Черкаського регіону підвищили професійну компетентність.
З метою розвитку кадрового потенціалу державної служби, розбудови безперервної системи підвищення професійної компетенції державних службовців області спільно з управлінням державної служби Головдержслужби України в Черкаській області проведено семінар для учасників II туру щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець».
Для ефективної реалізації державної політики у сфері інформації, створення інформаційних ресурсів для організації самостійної роботи слухачів семінарів підвищення кваліфікації функціонує офіційний веб-сайт Черкаського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, структура якого передбачає впровадження елементів дистанційної форми навчання шляхом використання активних банерів із посиланням на інформаційні ресурси центральних органів виконавчої влади та місцевих державних адміністрацій.

Значну роль у якісному методичному забезпеченні навчального процесу підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб органів місцевого самоврядування за професійними програмами, програмами тематичних короткострокових, постійно діючих тематичних та виїзних тематичних семінарів відіграє професорсько-викладацький колектив у складі 86 викладачів. З метою підвищення рівня професійної компетентності фахівці навчального закладу взяли участь у Всеукраїнському семінарі з питань сучасних тенденцій і проблем міжнародної безпеки, який відбувся на базі Школи вищого корпусу державної служби у рамках Програми Україна-НАТО.
Підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування Черкаського регіону є запорукою нових знань і умінь, що сприяють підвищенню рівня професійної культури посадовців та ефективній реалізації регіональних програм розвитку з урахуванням викликів суспільства.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x