У пляжний сезон черкащанки борються із зайвими кілограмами за допомогою тепла, холоду та масажу

У пляжний сезон черкащанки борються із зайвими кілограмами за допомогою тепла, холоду та масажу

Про те, як черкащанки готуються до пляжного сезону «Новій Добі» розповіла лікар дермато-венеролог Черкаського обласного шкірвендиспансеру, косметолог Тетяна Цимбал. Повідомляє власний кореспондент.

Які ж засоби у розпал літнього відпочинку та пляжного сезону допоможуть швидко, безпечно й ефективно здобути чудову фігуру?

– У основі найбільш поширених методів, які пропонують черкаські косметичні салони та якими сьогодні охоче користуються чер¬кащанки, лежить дія масажу, води, тепла та холоду, – розповідає лікар дермато-венеролог Черкаського обласного шкірвендиспансеру, косметолог Тетяна Цимбал. – Одна із найпоширеніших процедур, яка застосовується для краси тіла, це обгортання: позитивно впливає на обмін речовин, поліпшує тонусу шкіри, сприяє розгладженню та живленню, позбавляє від проявів целюліту, виводить зайву рідину й токсини. Для обгортань використовуються морські водорості, грязі, глина, морська сіль, екстракти рослин, ефірні масла, шоколад та інші речовини, які через шкіру потрапляють в організм та засвоюються ним впродовж 24-х години. Від обгортань досить складно домогтися істинного схуднення – зменшення товщини підшкірного жиру, проте воно дещо покращує зовнішній вигляд і зменшує форми тіла за рахунок дренажу рідини. Для отримання такого ефекту необхідно пройти не менше п’яти процедур обгортання – двічі на тиждень. Наступний популярний засіб – це ванни (зі скипидаром, солями, содою та іншими наповнювачами), сауни й лазні. Їх дія заснована на тому, що під дією тепла посилюється потовиділення, воно сприяє очищенню організму від токсинів, шлаків і надлишків рідини, які виходять разом із потом. Поліпшення кровообігу й обміну речовин сприяє зниженню маси тіла. Варіант лазні або сауни – «кедрова бочка», в якій париться тільки тіло. З метою схуднення можна застосовувати не тільки тепло, а й холод – кріосауну або кріо¬електрофорез. Під впливом низької температури активізуються обмінні процеси в клітинах, посилюється циркуляція крові та обмін речовин, що, хоч і не швидко, але все ж позбавляє організм від зайвої ваги. Холод може застосовуватися як місцево (кріо¬електрофорез, кріотерапія за допомогою ваккумних насадок), так і посередництвом загального впливу (кріосауна). Результати зазвичай помітні вже протягом місяця. Найбільш поширеним методом схуднення, застосовуваним у салонах, є масаж. Різні види масажу: антицелюлітний, лімфодренажний, гігієнічний, із використанням особливих аромамасел – також не є засобами, здатними істотно вплинути на вагу, але свій внесок у поліп¬шення фігури вони дають за рахунок вирівнювання рельєфу шкіри, «вигнання» зайвої рідини з тканин, підвищення тонусу м’язів. Точковий масаж – вплив на певні точки тіла – знижує апетит (за таким же принципом діють і акупунктура або голковколювання, діє яких також базується на зниженні апетиту при впливі на певні точки тіла). З метою руйнування жирового прошарку проблемних зон застосо- вують антицелюлітний масаж, а кровообіг добре стимулює шведський масаж з ефірними маслами.

Ще одна можливість привести фігуру в порядок – це лімфодренажний масаж. Наразі в регіоні є лише один унікальний апарат, що дозволяє проводити комплекс як косметичних, так і лікувальних процедур – його можна знайти лише в санаторії «Україна».
– Здебільшого клієнтками кабінету лімфождренажу є саме молоді жін-ки, основних мета яких – покращен-ня контурів свого тіла, – розповідає лікар-фізіотерапевт Тетяна Кухтінова.
– Метод полягає в масажуванні за допомогою спеціального апарату верхніх і нижніх кінцівок по ходу лімфатичних судин. Таким чином, лімфодренаж усуває застійні явища в лімфатичній системі, призводить до відтоку лімфи від кінцівок і нормалізації розподілу лімфи в організмі, сприяє активнішому виведенню токсинів, активізує кровообіг, прибирає застійні процеси в тканинах і покращує обмін речовин. На рівні відчуттів виникає приємне роз¬слаблення і легкість у всіх тканинах, а повний курс лімфодренажу дозволяє зменшити об’єми тіла та візуально поліпшити фігуру, зробити більш пружною і еластичною шкіру тіла.

Але це лише естетична сторона ефекту застосування лімфодренажу, оскільки саме порушення циркуляції лімфи є головною причиною безлічі захворювань. Застій лімфи призводить до того, що в міжклітинних просторах накопичуються продукти життєдіяльності клітин. При постійному застої лімфи і накопиченню тканинного «сміття» з’являється відчуття втоми в усьому організмі, сповільнюються обмінні процеси, відбувається кисневе голодування клітин і передчасне старіння організму.
Тому лімфодренажний масаж допомагає в лікуванні таких недуг, як варикозне розширення вен, підвищена м’язова напруга, м’язеві спазми й судоми, лімфатичні та посттравматичні набряки, лімфостаз, венозна недостатність. Також пацієнтками кабінету лімфодренажу є жінки, які перенесли хіміотерапію та мастектомію (видалення молочної залози), що також спричиняє лімфатичний набряк руки. Дуже часто очищення організму від шлаків у результаті лімфодренажу дозволяє нормалізувати роботу всіх внутрішніх органів і зміцнити загальний імунітет організму.

– Але який би метод для покращення свого вигляду ви не обрали, ніколи не слід забувати, що в основі здорового стрункого тіла лежить «підтягнутість» м’язів та шкіри, – підсумовує Тетяна Цимбал. – Адже навіть незначне вираження жирового шару не приховає в’ялість тіла, слабкий тонус шкіри та м’язів. Тому будь-який метод для краси тіла важливо підтримувати фізичними вправами та правильним харчуванням – а цьому наразі сприяє сама пора року. Розумно поєднавши косметичні процедури, правильне харчування та спорт, ви отримаєте те, про що так мріяли – красиве тіло на довгі роки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x