Липень на Черкащині буде теплим та дощовим

Липень на Черкащині буде теплим та дощовим

На Черкащині після дощових та вітряних днів нарешті потеплішало. Так, середній добовий температурний становив +21–+22°, що на 2–3° вище кліматичної норми. Стовпчики термометрів вдень підвищувалися до +27–+29°, а вночі не опускалися нижче +14–+17°, про це повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, інформують в ОДА.

Внаслідок потепління та відсутності опадів, середня температура грунту на глибині 10 см відчутно підвищилася і станом на ранок 7 липня вона становила +25–+27°, що являється критичною для розвитку бульбокоренеплодів, в тому числі картоплі.

Після прохолодної та дощової погоди попереднього тижня, покращилися умови для дозрівання ранніх зернових і зернобобових, збирання врожаю, росту й розвитку пізніх сільгоспкультур.
Підвищене теплозабезпечення та достатнє вологозабезпечення, відсутність суховійних явищ, сприяло формуванню високого врожаю всіх сільгоспкультур.

До відома відпочиваючих, температура води в р. Дніпро в районі Черкас продовжує підвищуватися й на ранок 1 липня становила +24ºС. До речі, в минулому році температура води цього дня була +26°.
Варто зазначити, що через відсутність опадів та підвищеного температурного фону пожежна небезпека в екосистемах області зросла місцями до 4 (висока) класу. Підвищення показника до 5 (надзвичайна) класу прогнозується в кінці поточного тижня. Тому жителям регіону слід бути обережними з вогнем на природі!
За прогнозом погоди, внаслідок впливу антициклону в найближчі 3 доби на Черкащині утримається дуже тепла та суха погода. Лише 11 липня можливі місцями короткочасні дощі. Температура повітря до кінця поточного тижня очікується вночі +13–+18°, вдень +25–+30°.

За попередніми розрахунками, липень 2014 року очікується теплим – з середнім температурним фоном +21°, що на 2° вище норми та дощовий – 100 мм, при нормі 81 мм.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x