В області проходять перевірки аптечних закладів

В області проходять перевірки аптечних закладів

Державна служба з лікарських засобів Черкаської області перевірила аптечні заклади. Про результати перевірок повідомила начальник Державної служби з лікарських засобів у Черкаської області Тетяна Мехлик. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА.

Так, за словами Тетяни Михайлівни, з початку року Державною службою здійснено 83 перевірки суб’єктів господарської діяльності (78 – планових, 5 – позапланових) та здійснено 173 перевірок місць провадження діяльності (168 – планових, 5 – позапланових) щодо контролю якості лікарських засобів та виробів медичного призначення.
– За результатами проведених перевірок виявлено порушення існуючих нормативних та законодавчих вимог щодо якості лікарських засобів та медичної продукції в 68 суб’єктів господарської діяльності та у 113 місцях провадження діяльності, – відзначила Тетяна Мехлик. – Серед основних порушень, виявлених при перевірці, зафіксовано: cпецiальнi продукти для дiєтичного харчування (БАДи) розмiщенi на вiтринi разом із лікарськими засобами, відсутнє необхідне позначення «Не є лікарськими засобами»; реалізація та медичне застосування лікарських засобів, заборонених розпорядженнями Держлікслужби України; неналежне виконання уповноваженою особою своїх обов\’язків, недотримання нормативних умов зберігання лікарських засобів тощо.

Всім перевіреним суб’єктам господарської діяльності, де виявлено порушення, надано приписи про усунення виявлених порушень, розпорядження про заборону реалізації лікарських засобів. Окрім того, уповноваженими особами, які здійснювали перевірки, складено 58 протоколів та винесено 55 постанов про адміністративне правопорушення законодавства України щодо забезпечення якості лікарських засобів згідно відповідних статей до уповноважених осіб та керівників суб`єктів господарювання та лікувально-профілактичних закладів на суму 19 040 грн.

У ході звітування Тетяна Мехлик також розповіла про основні порушення ліцензійних умов, які впливають і не впливають на медикаментозне забезпечення ліками та про результати діяльності Лабораторії Державної служби з лікарських засобів в області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x