Поки господар був на заробітках, злодії обікрали його будинок у Кам’янці

Поки господар був на заробітках, злодії обікрали його будинок у Кам’янці

Поки господар був на заробітках, троє місцевих жителів обкрадали його будинок та гараж. Дії зловмисників кваліфіковані слідчим за трьома статтями Кримінального кодексу України. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До Кам’янського районного відділу міліції із заявою звернулася 73-річна місцева жителька та повідомила про крадіжку з будинку її зятя. Зловмисники викрали всі документи, мисливську рушницю, автомобіль та продукти харчування. За вказаною адресою черговим була направлена слідчо-оперативна група райвідділу.

Прибувши на місце події правоохоронці взялися за справу. Єксперти-криміналісти розпочали огляд, а оперативники почали з’ясовувати все в деталях. Спілкуючись з потерпілим вони дізналися, що господар будинку перебуває в сусідній області на заробітках. На час його відсутності, за будинком доглядає його теща, яка і виявила крадіжку.
Уважно вислухавши потерпілих правоохоронці взялися до справи. Міліціонери перевірили місцеві ринки та місця можливого продажу потриманого товару, а також осіб, які раніше були судимі за аналогічні правопорушення. Завдяки допомозі місцевих громадян правоохоронці знайшли викрадене авто – пошкоджений автомобіль стояв в лісосмузі на околиці міста. Проводячи оперативно – розшукові заходи правоохоронцям вдалося встановити осіб, причетних до скоєння крадіжки. Ними виявилися 23-х, 33-х та 42-ох річні місцеві жителі. Підозрювані в минулому мали проблеми з законом та здобули в місті недобру славу.

В розмові з правоохоронцями чоловіки розповіли, що через нестачу коштів зважилася на крадіжку. Заздалегідь запримітили хату, де тимчасово ніхто не проживає. Протягом декількох днів скоювали крадіжки з будинку. Спочатку викрали продукти харчування. Через деякий час повернулися на місце крадіжки та викрали мисливську рушницю, сумку з документами і автомобіль. Частину викраденого встигли продати, іншу – вилучили працівники міліції.

Наразі за даним фактом слідчим відділенням Кам’янського райвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (Крадіжка), частиною 3 статті 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) та частиною 2 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування, за скоєне чоловікам загрожує покарання до восьми років позбавлення волі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x