Що робити, коли спіткало лихо?

Що робити, коли спіткало лихо?

У дитячому таборі «Дніпровець», що розташувався на узбережжі Кременчуцького водоймища в Дахнівці, співробітники Черкаських обласних управлінь міністерства внутрішніх справ і державної служби з надзвичайних ситуацій провели спільний пізнавально-повчальний захід. Про це інформує власний кореспондент «Нової Доби».
Мешканцям табору вони розповіли про те, як служба порятунку, котра керується девізом «запобігти, врятувати, допомогти», ліквідовує наслідки надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, проводить пошуково-рятувальні роботи, знешкоджує вибухонебезпечні предмети. І не лише розповіли, а й показали, яке для цього в них є оснащення й знаряддя.

Із відеороликів і живої розмови з професійними рятувальниками діти довідалися, як поводитися з випадково знайденими боєприпасами часів Великої Вітчизняної війни, як діяти в разі виникнення пожежі, як урятувати того, хто тоне, як надати першу медичну допомогу людині, що втрапила в біду.
Дітлахам дозволили вдягнути бронежилет і каску, щоб відчути, наскільки вони «легенькі», а насамкінець улаштували змагання на швидкість одягання рятувальної амуніції та скручування пожежного рукава.

Фоторепортаж тут

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x