У Софіївці вирощують ялинки для новорічних свят

У Софіївці вирощують ялинки для новорічних свят

Софіївські лісівники вирощують блакитні ялинкидля новорічних свят. Про це інформує «Нову Добу» прес-служба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства

До новорічних свят завбачливі лісівники готуються на кілька сезонів вперед. Адже, щоб виростити новорічну ялинку чи сосну знадобиться не один рік. Особливо, якщо хочеться здивувати покупців більш «екзотичними» хвойними породами.
Окрім традиційних сосни та ялини ростять на продаж ще й блакитну ялину. За словами лісничого Софіївського лісництва Сергія Боровика, її цінують насамперед за красиву форму крони і забарвлення хвої. – Проте, вона і більш вибаглива та повільніша в рості, – розповідає лісівник.

– Щоб виростити метрову блакитну ялину потрібно не менше 5 років, сосну – близько 3,5, – додає він. Втім, лісівники готові йти і на такі затрати, адже для кожного товару є свій купець.

Експериментують тут і з способами вирощування декоративних рослин. Цього року посіяли 2 короби (16 м²) ялини блакитної. Вирощують із відкритою та закритою кореневою системою – в пакетах, аби підібрати оптимальні умови для сіянців. Цього року, аби догодити споживачам навіть запровадили вирощування ялини в горщиках.

Такі декоративні рослини потребують особливого догляду. Тож окрім своєчасного поливу подбали тут і про захист від надмірного сонця. Рослини притіняють спеціальною сіткою, оскільки звичайна плівка створює парниковий ефект.
Підтримують ініціативу з розширення обсягів декоративних новорічних рослин і у Канівському лісгоспі, якому підпорядковане лісництво. За словами директора лісгоспу Олександра Ігнатюка, напрям цей перспективний і якщо займатися ним старанно, вивчаючи та зважаючи на потреби ринку, то відчутним буде і результат.

В подальших планах лісництва – вирощування сосни кримської, яку планують посіяти цього року. Від звичайної сосни вона відрізняється довжиною хвої, яка сягає 5-7 см, та є більш м’якою на дотик. На думку лісівників, така «неколюча» сосна може стати гарною альтернативою при виборі до новорічного свята.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x