На Черкащині планують відродити сільськогосподарську кооперацію

На Черкащині планують відродити сільськогосподарську кооперацію

Відродження сільськогосподарської кооперації – загальнодержавна проблема, якою перейнялися керівники органів державної виконавчої влади, вчені, політики, спеціалісти і практики сільського господарства. Кооперативна ідея є одним із базових чинників аграрної політики нашої держави. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі Черкаської ОДА.

Створення кооперативів – це реальний шлях до піднесення добробуту кожного сільського домогосподарства, стабілізації та урізноманітнення джерел їхніх доходів, збереження наявних і створення нових робочих місць, поповнення місцевого бюджету та підтримання в належному стані сільських територій.

В області створено та зареєстровано 65 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. За видами вони поділяються на: 21 багатофункціональний, 33 молочарських, 4 переробних, 7 заготівельно-збутових.

На сьогодні обласною державною адміністрацією відповідно до умов грантової програми Європейського союзу впроваджується проект «Створення регіонального тренингового і практичного центру для розвитку мультифункціональних кооперативів».

Ця робота повністю відповідає цілям і завданням реалізації Стратегії розвитку Черкаської області до 2015 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x