У Верхнячці освятили місце під майбутній храм

У Верхнячці освятили місце під майбутній храм

Храм на честь святих апостолів Петра і Павла збудують у селі Верхнячка.
Місце для майбутньої будівлі недавно освятили у присутності громади. Про це «Новій Добі» повідомили у Христинівській РДА.

Широкий загал церковної громади української православної церкви Київського патріархату разом з керівниками району та селища – головою районної ради О.Б.Ковалем, міським головою М.М.Наконечним, виконуючою обов\’язки селищного голови Н.В.Ганич, заступником голови Верхняцької селищної ради О.О.Юрієм, представниками громадськості, депутатами, громадськими активістами взяли участь в чині освячення Хреста на місці, де буде збудовано храм на честь святих апостолів Петра і Павла у Верхнячці.

Для всіх представників УПЦ КП Христинівщини важливою подією став архіпастирський візит митрополита Черкаського і Чигиринського Іоана до Христинівського благочиння для участі у звершенні чину освячення Хреста.

У чині освячення митрополиту Іоану співслужив настоятель парафії ієрей Олександр Керез, Христинівський благочинний, прот.Геннадій Янчук та священики Христинівського і Уманського благочинь. У своїй архіпастирській проповіді владика Іоан закликав жителів Верхнячки активно долучатися до благої справи будівництва храму, розбудовуючи таким чином Помісну Українську Православну Церкву.

«Думку заснувати в селищі храм ще виношував колишній голова територіальної громади, а нині міський голова Микола Миколайович Наконечний, – розповідає ієрей Олександр. – Саме він розпочав роботи по облаштуванню місця під майбутній храм, вболіваючи про якнайшвидший початок будівництва».

Як розповідає настоятель Верхняцької парафії, до цієї благородної справи долучилося багато небайдужих громадян, які зробили свій внесок у закладення майбутнього храму – прибирали, розчищали, зарівнювали ділянку, збирали і вивозили сміття. Загалом після розчищення вивезли близько 50 вантажівок з будівельним сміттям. Велику допомогу в цьому, за словами ієрея О.Кереза, надали директор Верхняцької дослідно-селекційної станції М.О.Вакуленко (який, до речі, у майстерні підприємства виготовив Хрест для чину освячення) та керівник СТОВ «Верхняча-Агро» Г.П.Грушовенко.

Завдячуючи всім людям доброї волі, які взяли участь у проведенні робіт по облаштуванню місця під майбутній Петро-Павлівський храм, Олександр Керез вдячний заступнику голови селищної ради О.О.Юрію за сприяння, допомогу і власну фінансову підтримку, а також голові фермерського господарства «Базис» В.О.Осадчому із сусіднього, Уманського району за підтримку і надання спеціальної техніки – автонавантажувача для виконання зазначених робіт.

– Сьогодні завдяки нашим прихожанам вдалося довести до ладу тимчасове приміщення будинку культури, яке ми взяли в оренду, аби проводити чини богослужіння допоки загальними зусиллями буде зводитися новий храм, – зазначив ієрей Олександр, сподіваючись, що ця Богоугодна справа буде зроблена якомога швидше.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x