У медичнах закладах міста невистачає медикаментів

У медичнах закладах міста невистачає медикаментів

З метою недопущення зупинки лікувального процесу в медичних закладах міста виконком схвалив внесення змін до свого попереднього рішення від 23.04.2014 №427 «Про визначення генерального замовника, відповідального за організацію і проведення процедур закупівель за рамковими угодами». Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської міської ради.

При обговоренні зазначеного питання міський голова Сергій Одарич поінформував, що суть проблеми полягає в тому, що при проведенні тендерів було зібрано всі закупівлі медичних препаратів разом.

– Відбулися тендери. Компанія зникла, а наші лікувальні заклади на сьогодні залишилися без ліків. Тому ми маємо внести зміни до попереднього рішення, вивести з переліку придбання ліків та найнеобхіднішого медичного обладнання, інших матеріалів, щоб медичні установи міста самі могли купувати їх. До того ж, виходячи із нинішніх складних умов, необхідно терміново сформувати запас медичних препаратів, і це – першочергове завдання, – підкреслив Сергій Одарич.

А от із медичними меблями, на думку міського голови, з огляду на нинішню суспільно-політичну ситуацію в Україні, доведеться зачекати.

Він також зауважив, що слід забезпечити контроль за тим, щоб медичні установи не купували ліки за завищеними цінами, тож дав доручення дослідити цінову пропозицію та оперативно надати відповідну інформацію медичним закладам.

Щ з травня 2014 року приватне акціонерне товариство «Альба Україна», яке виграло тендер із постачання медикаментів, припинило постачати лікарські засоби у медичні установи міста, що призвело до чисельних конфліктних ситуацій з різними пільговими категоріями населення, які вимагають у лікарів надавати безоплатну допомогу.

На засіданні міськвиконкому виступила і депутат обласної ради Любов Майборода, яка повідомила про те, що до неї звернулася Асоціація лікарів міста, стурбована тим, що у закладах охорони здоров`я склалась негативна тенденція щодо забезпечення медикаментами та виробами медичного призначення: ліками, вакцинами, перев’язувальними матеріалами, реактивами, шприцями, системами переливання, медичним інструментарієм тощо. На думку лікарів, задля зняття соціальної напруги в місті, доцільно вжити необхідних заходів із урахуванням Закону України «Про здійснення державних закупівель», придбання яких не перевищує 100,0 тисяч гривень.

Директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради Олег Стадник поінформував членів виконкому про те, що на сьогодні головними лікарями всіх міських поліклінік укладено угоди з ЧОКП «Фармація» щодо забезпечення їх закладів ліками.

На засіданні міського виконавчого комітету було також повідомлено, що 2 дні тому оголошено тендер на закупівлю медичних товарів і послуг, вартість яких перевищує 100 тисяч гривень. Втім, для його проведення потрібен час.

Члени виконкому підтримали проект рішення із запропонованими під час його обговорення доповненнями.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x