Для черкаських підприємців проведуть безкоштовні семінари про вихід на євроринки

Для черкаських підприємців проведуть безкоштовні семінари про вихід на євроринки

Ряд безкоштовних семінарів про вихід на європейські ринки та вимоги до маркування нехарчової продукції проведуть для представників бізнесу в Черкасах. Про це “Новій Добі” повідомила прес-служба Черкаського центру зайнятості.

Перший семінар для бізнесу відбудеться в середині серпня. Як розповів президент Черкаської торгово-промислової палати Сергій Першин, перший блок семінарів буде присвячений пошуку нових ринків збуту та ознайомленню з технічними регламентами країн ЄС в контексті угоди про асоціацію. Особливостям адаптації до європейського законодавства підприємств АПК та харчової промисловості буде присвячено спеціальний семінар, оскільки цю галузь економіки вважають головним напрямком збільшення обсягів експорту до ЄС, пояснив Сергій Першин.

Цільова аудиторія – експортери, виробники товарів і послуг, які прагнуть розширювати ринки збуту.

Тему другого блоку семінарів підказали самі підприємці, для яких надзвичайно проблемним є питання маркування продукції нехарчового призначення національним знаком відповідності – трикутником у розірваному колі. «Тут є ряд проблем, які пов’язані і з неврегульованим нашим законодавством, і з необізнаністю виробників та реалізаторів. Виробник не ставить знак, а штрафують за це реалізатора», – розповів Сергій Першин. Семінари проведуть окремо для виробників та імпортерів та для реалізаторів.

Проект ініціювала Черкаська торгово-промислова палата. Семінари проводитиме Міжнародний центр якості.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x