У Черкасах розмалювали стіни занедбаного сараю

У Черкасах розмалювали стіни занедбаного сараю

Занедбаний сарай між дитячою школою мистецтв та гімназією № 9 креативно розмалювали. Величезні квіти, казкові птахи, сова та книга тепер прикрашають будівлю з усіх боків. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської міської ради.

Півтора тижні викладачі школи мистецтв Тетяна Васильєва та Вікторія Кошелєва реалізовували ескізну ідею фарбами на стіні розміром 110 метрів квадратних.

Рік тому художниці зробили розпис на двох стінах будівлі. Тоді ініціатором стріт-арт проекту був депутат міської ради Андрій Більда, який хотів перетворити старе підсобне приміщення на окрасу мікрорайону.

Цього ж року директор гімназії № 9 Ірина Топчій звернулася до художниць завершити проект розписом стіни, яка виходить у двір навчального закладу.

Одна із художниць – Вікторія Кошелєва – не лише розмальовувала стіну, але була й автором творчого ескізу. Його вона створила із урахуванням народного стилю українського розпису і зваживши на тематику закладів поряд – у стріт-арт картині поєдналися музика, співи та наука.

– Працювати було досить непросто, адже стіна великого розміру й акрилові фарби дуже швидко висихають, – розповідає художниця Тетяна Васильєва. – Але результат того вартий. Особливо приємно, коли жителі міста обирають цю вже мистецьку будівлю як орієнтир у пошуку школи мистецтв чи гімназії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x