Верховна Рада затвердила указ «Про часткову мобілізацію»

Верховна Рада затвердила указ «Про часткову мобілізацію»

На сьогоднішньому засіданні Верховна Рада затвердила указ Президент Петра Порошенка «Про часткову мобілізацію». Про це «Нова Доба» дізналася на ТСН.

За це рішення проголосували 232 депутати. Протягом найближчих 45 днів триватиме призов військовозобов\’язаних та резервістів до Збройних сил України. Крім того, указом створюються додаткові умови для доукомплектування потреб Національної гвардії України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби, Державної спеціальної служби транспорту, інших військових формувань відповідно до мобілізаційних планів.

«Необхідність прийняття рішення про часткову мобілізацію зумовлена поширенням проявів тероризму на території України, що призводять до загибелі мирного населення, військовослужбовців і працівників військових формувань та правоохоронних органів України у східних регіонах держави, концентрацією угруповань військ (сил) зі значним наступальним потенціалом на території Російської Федерації поблизу державного кордону України, загрозою нападу, небезпекою державній незалежності України», – наголосив у пояснювальній записці до указу секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій. Водночас він наголосив, що прийняття документу потребуватиме збільшення бюджетних видатків на проведення заходів мобілізації в обсягах, що визначатимуться Кабміном.

Нагадаємо, перша мобілізація в Україні відбулася 17 березня. Другу часткову мобілізацію оголосили на початку травня. Також із 1 травня в Україні відновили призов в армію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x