У ЧОДА обговорили проблеми фармацевтичного виробництва

У ЧОДА обговорили проблеми фармацевтичного виробництва

Зустріч першого заступника голови облдержадміністрації Наталії Старікової із представниками черкаських фармацевтичних підприємств-виробників відбулася нещодавно. Про це “Новій Добі” повідомила прес-служба Черкаської ОДА.

На території Черкащини виробництво фармацевтичних препаратів і матеріалів здійснюють 7 промислових підприємств. Вони мають достатню технологічну і технічну базу, висококваліфікований персонал. На сьогодні рівень завантаження їх виробничих потужностей – від 30 до 100%.

Нині влада області вважає за необхідне визначити причини незавантаженості потужностей та подальші дії для вирішення існуючих проблем. Так, для цього перший заступник голови облдержадміністрації Наталія Старікова провела зустріч із представниками черкаських фармацевтичних підприємств-виробників, ЧОКП «Фармація», Державної служби лікарських засобів в області, управління промисловості та розвитку інфраструктури та Департаменту охорони здоров’я ОДА.
Під час обговорення ситуації на фармацевтичному ринку Черкащини директор ТОВ «Юрія-фарм» Олександр Береговий наголосив на доцільності ввести преференції для місцевих виробників ліків із забезпечення медичних закладів області продукцією, що виробляється в регіоні.

Учасники зустрічі також висловили свої побажання щодо необхідності перегляду певних законодавчих норм, які дозволять зменшити собівартість продукції. Зокрема, йшлося про законодавчо закріплену вимогу щодо нанесення шрифту для сліпих на всі без виключення препарати, а це у свою чергу призводить до зростання ціни на фармацевтичну продукцію на 30%.

Заступник директора з маркетингу ТОВ «Ватфарм» Олена Сальникова зазначила, що на роботу підприємства негативний вплив має запровадження 20% ПДВ на ватно-марлеві вироби. Через відсутність роз’яснень до постанови, відповідним податком обкладаються гігієнічні вироби підприємства, хоча вони не мали би підпадати під цю постанову.

За підсумками зустрічі вирішено опрацювати проблеми підприємств та підготувати проекти листів до відповідних центральних органів влади, а також забезпечити включення продукції місцевих підприємств-виробників до Формуляра лікарських засобів області, що дасть змогу підтримати внутрішнього виробника.

На переконання Наталії Старікової, саме згуртованість влади та підприємців допоможе покращити ситуацію на фармацевтичному ринку області, адже влада зацікавлена у підтримці регіонального виробника з метою зміцнення промислового потенціалу області та забезпечення населення якісними й доступними ліками.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x