Цього року по області відкрито 577 кримінальних проваджень по факту незаконного обігу наркотиків

Цього року по області відкрито 577 кримінальних проваджень по факту незаконного обігу наркотиків

Протягом цього року органами та підрозділами внутрішніх справ України в Черкаській області здійснено комплекс організаційно-практичних заходів, спрямованих на посилення боротьби з наркозлочинністю, – сьогодні на прес-конференції повідомив заступник начальника відділу БНОН УМВС України в Черкаській області, майор міліції Соловйов Юрій Михайлович, – виявлення та вилучення важких наркотиків, документування фактів збуту наркотичних засобів, перекриття каналів надходження наркотичної сировини на території області. Припинення діяльності приміщень із нелегального виготовлення та вживання, встановлення осіб та організованих груп, які займаються цією кримінальною діяльністю. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

За 6 місяців поточного року по лінії незаконного обігу наркотичними речовинами розпочато 577 кримінальних впроваджень. В цьому році до єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 307 «Незаконний збут наркотичних засобів» внесено 233 матеріали, по яких відкрито провадження.

Також за І півріччя 2014 року підрозділами УМВС почато 19 кримінальних проваджень по факту схиляння до вживання наркотичних засобів, що передбачає стаття 315 Кримінального Кодексу України. По 18 яким оголошено про підозру у вчиненні злочину.

Розпочато 40 кримінальних проваджень по факту утримання наркопритонів, за статтею 317 Кримінального Кодексу України. По 30 з яких 28 особам оголошено підозру у вчиненні злочину.

Задокументовано 3 факти лігалізації та використання коштів від незаконного продажу наркотичних засобів. Також викрито діяльність 3 нарколабораторій, по яким 6 особам оголошено підозру.

Юрій Соловйов зазначає, що тенденції по розповсюдженню наркотиків ідуть на збільшення. В цьому році виявлено більше фактів, пов’язаних із наркотичними засобами, ніж в минулому.

На даний момент такі наркотики як ацетильований опій уже відходять в минуле, зараз стали поширені синтетичні наркотики, психотропні речовини, такі як амфетамін, ЛСД, героїн, метадон.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x