Головний черкаський колектор вкрай зношений і може прорвати

Головний черкаський колектор вкрай зношений і може прорвати

Головний черкаський колектор може рвонути будь-якої миті. Такими є результати його діагностики. В якому місці чекати біди, фахівці передбачити не можуть. Але і без роботи не сидять. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті VIKKA.UA.

Вже тиждень ладнають місце попереднього пориву. Та й там не все гладко. Завод, на якому раніше купляли необхідні труби, нині у зоні АТО.

Ремонтні бригади водоканалу на цьому пориві працюють вже майже тиждень. На Громова у цьому місці рвонув головний каналізаційний колектор. Він приймає стоки чи не половини Черкас.

Василь Литвиненко, начальник цеху мереж водопостачання та водовідведення КП «Черкасиводоканал»: «В результаті тривалого терміну експлуатації і газової корозії верх залізобетонного колектора вийшов з ладу».

Щоб дістатися місця пориву водоканалівці заглибилися на шість метрів під землю. Понівечену трубу розчищають вручну. А от із її заміною – проблема.

Завод, який виготовляє необхідні конструкції розташований у зоні АТО.
Сергій Овчаренко, директор КП «Черкасиводоканал»: «Все залежить від того, на скільки швидко ми можемо отримати ті труби того діаметра, які необхідно сьогодні тут замінити. Тому сьогодні розглядається варіант, щоб тимчасово включити по трубам, які є сьогодні в наявності. Потім при поставці решти подовжити виконання цих робіт».

На водоканалі сподіваються, що цю ділянку відремонтують протягом кількох тижнів. От тільки гарантувати, що за цей час не рвоне в іншому місці фахівці не можуть. Діагностика цього колектора показала – він вкрай зношений. Мережі вже за сорок років. А це практично удвічі більше, ніж відведено.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x