Два гравці «Черкаських Мавп» можуть зіграти на чемпіонаті Європи

Два гравці «Черкаських Мавп» можуть зіграти на чемпіонаті Європи

«Черкаські Мавпи» продовжують постачати кадри до збірних України різних вікових груп. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Черкаський спорт».

Нещодавно відбулося історична подія – вперше вихованець баскетбольної сім’ї «Черкаських Мавп» – Святослав Михайлюк отримав запрошення до Національної збірної. Окрім золотого покоління 1996-1997 р.н. у нас прогресує й молодші вихованці. Зокрема два з них отримали запрошення до кадетської збірної України, яка зараз на базі «Святошино» готується до чемпіонату Європи . Так у таборі збірної України U-16 зараз тренується центровий Дмитро Скапінцев (1998 р.н.) та форвард Ярослав Войтович (1999 р.н.).

У минулому сезоні Скапінцев, виступаючи за команду «Черкаські Мавпи-99» у юнацькій Євролізі, неодноразово визнавався кращим центровим туру і був беззаперечним лідером команди. Окрім того Дмитра Скапінцева Максим Міхельсон навіть залучав до роботи у значно старшій юнацькій збірній України. А з кадетською збірною центровий взимку брав участь у міжнародному турнірі у Туреччині, де допоміг команді посісти 10-те місце з 16-ти команд.

Щодо Ярослава Войтовича то нарізі цей форвард є одним з наймолодших у таборі кадетської збірної України. Поки що Войтович непогано зарекомендував себе на першому та другому зборі у Дніпропетровську і Києві. У минулому сезоні Войтович разом з «Черкаськими Мавпами-99» посів восьме місце у ВЮБЛ і був визнаний кращим форвардом фінальної частини чемпіонату України!

Незабаром Скапінцев та Войтович у складі команди Олександра Мунтяна вирушать до Грузії на товариський турнір. А вже наприкінці серпня наші хлопці можуть поїхати на кадетський чемпіонат Європи, який відбудеться у Латвії. Задля цього черкасцям потрібно виграти конкуренцію у решти гравців розширеного списку збірної. Суперниками нашої команди в групі D на чемпіонаті Європи будуть збірні Іспанії, Італії та Росії.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x