До навчальних закладів області абітурієнти подали 38 100 заяв

До навчальних закладів області абітурієнти подали 38 100 заяв

Зараз в області, як і в Україні в цілому завершується вступна кампанія. Про попередні результати вступу на Черкащині розповіли заступник директора департаменту освіти й науки ЧОДА Ольга Фурман та в.о. ректора ЧНУ ім. Богдана Хмельницького Олександр Черевко. Про це інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Уже на 24.07 припинено прийом документів у навчальні заклади І-ІІ рівня акредитації (технікуми, коледжі) та у вищі навчальні заклади ІІІ-VІ, саме на ті спеціальності, для яких треба пройти вступні випробування, скласти творчі іспити.
Також прийом документів завершився для студентів, які вступають на базі вже отриманого диплома молодшого спеціаліста. До навчальних закладів області подано 38 100 заяв, тоді як торік – 39 900.
– На сьогоднішній день максимальна кількість заяв подана до ЧНУ, понад 6 500 тисяч, друге місце зайняв Уманський педагогічний університет, третє місце – Черкаський державний технологічний університет, – розповіла Ольга Яківна.
Серед навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації найбільше абітурієнтів подали заяви до Черкаського медичного коледжу, понад 2 000 заяв, далі йдуть політехнічний технікум, комерційний технікум, Бізнес-коледж, Кооперативний економіко-правововий коледж.

– Вступна кампанія цього року проходить успішно. Якщо порівнювати з минулим роком, то цього року заяв для вступу в ЧНУ надійшло більше. Найбільш популярними спеціальностями є економіка й право, психологія, екологія, історія, готельно-ресторанний бізнес, туризм, – додав Олександр Володимирович.

Цього року в ЧНУ найбільше заяв, майже 400, подано на англійську філологію, переклад – 334, 381 заява – правознавство, 333 – психологія. Найвищий конкурс серед спеціальностей на правознавство: 381 заява на 8 місць держзамовлення, це 48 заяв на одне місце; економіка підприємств – 5 місць держзамовлення, 224 заяви, відповідно 45 заяв на 1 місце. Високий конкурс також на держзамовлення з видавничої справі та редагування – 25 заяв на місце, міжнародної економіки – 26 заяв, здоров’я людини – 21 заява.
Як повідомила Ольга Фурман, серед навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації найбільше користується попитом дошкільне виховання, готельний бізнес, правознавство, товарознавство, економічні спеціальності.
Також вона додала, що позитивним моментом є те, що до цього часу на «гарячу лінію» департаменту освіти не було жодного звернення щодо порушень під час проведення вступної кампанії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x