Тральщик «Черкаси» Росія не збирається повертати Україні

Тральщик «Черкаси» Росія не збирається повертати Україні

Росія поки що не збирається повертати Україні її кораблі із Криму, – заявив головнокомандувач ЧФ Олександр Вітко на святкуванні дня морського флоту. Про це “Нова Доба” дізналася від «ВВС Україна».

Після окупації Криму росіяни хоч і повернули Україні 35 застарілих кораблів та допоміжних суден, однак там досі залишається майже 20 одиниць, серед яких \”основа\” українських ВМС: корвети \”Тернопіль\”, \”Луцьк\”, \”Придніпров’я\”, морські тральщики \”Чернігів\” і \”Черкаси\”, великий десантний корабель \”Костянтин Ольшанський\”, корабель управління \”Славутич\”.

Російський адмірал білоруського походження, виступаючи в Севастополі під час Дня флоту, заявив журналістам, що росіянам ця техніка не потрібна, але українцям повертати її не будуть, бо вона нібито \”буде використана в бойових діях проти власного народу\”. Він також додав, що ця техніка застаріла і може призвести до чисельних жертв серед населення.

А голова нової влади Криму Сергій Аксьонов взагалі звинуватив українських військових у тому, що вони внаслідок невмілого користування технікою привели її у неробочий стан.

Нагадаємо, що зараз екіпаж тральщика \”Черкаси\” служить на материку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x