Моя сім’я складається з двох осіб: пенсіонера та дочки, яка тимчасово не працює. Чи маємо ми право на отримання компенсації додаткових витрат в умовах підвищення цін і тарифів, якщо середньомісячний дохід нашої сім’ї складається з пенсії 1100 грн.?

Право на отримання компенсації матимуть сім’ї, у яких середньомісячний сукупний дохід за попередні шість місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім’ї, що визначається як сума прожиткових мінімумів для кожного члена сім’ї відповідно до його належності до основних соціальних і демографічних груп населення. До складу сім’ї включаються особи, які зареєстровані у житловому приміщенні (будинку), – повідомляє заступник начальника відділу соціальної допомоги управління соціального захисту населення Придніпровського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Пронь Софія Миколаївна.

Зазначений прожитковий мінімум сім’ї буде визначатися окремо для кожної сім’ї (залежно від її складу).

У разі, коли хтось із працездатних членів сім’ї надає інформацію про відсутність доходів за будь-який місяць протягом періоду, за який визначається сукупний дохід, до розрахунку приймається дохід такого члена сім’ї на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Встановлені прожиткові мінімуми (з 1 січня 2014 року):
– для дітей віком до 6 років – 1032 грн;
– для дітей віком від 6 до 18 років – 1286 грн;
– для працездатних осіб – 1218 грн;
– для осіб, які втратили працездатність – 949 гривень.

Розрахунок сукупного доходу сім’ї для призначення компенсації проводиться відповідно до методики обчислення сукупного доходу сім’ї для всіх видів соціальної допомоги, затвердженої наказом Мінпраці, Мінекономіки, Мінфіну, Держстату, Держкоммолодьспорту від 15.11.2001 № 486/202/524/455/3370.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x