Придбали бронежилети й амуніцію на 200 тисяч гривень

Придбали бронежилети й амуніцію на 200 тисяч гривень

Бронежилети з розгрузками, кевларові шоломи, спальні мішки, тактичні рукавиці, підібране за розміром взуття (літній варіант берців) та іншу військову амуніцію відвезли городищани своїм землякам, які несуть службу в смт. Гончарівське на Чернігівщині та в с. Котовськ на Одещині. Про це інформує власний кореспондент «Нової Доби».
– Спасибі, що нас не забули, – такими словами дякував рядовий Руслан Піскун. Він отримав бронежилет, шолом, рукавиці. Говорить, що більш упевнено буде себе почувати й може їхати навіть на Донбас, щоб узяти участь в АТО. Всі солдати були дуже раді гостям і подарункам, відразу почали приміряти бронежилети.

– Вісімнадцять добровольців з Городищенського району служать у складі батальйону територіальної оборони «Черкаси», – розповів один із активістів збору коштів Микола Малишко. – Нині перебувають поблизу кордону з Придністров’ям. Стоять на блокпостах. Якщо буде необхідно, підтримають вогнем прикордонників. Наразі на південному кордоні все спокійно, рідні можуть не хвилюватися. А отримані бронежилети і шоломи дозволять бійцям почуватися ще більш упевнено.

Сільське населення біля Придністров’я говорить українською мовою, ставиться до наших солдат прихильно. Приносять їм на пости молоко, сметану, хліб і навіть вареники. Коли вони ще їхали до місця призначення, в однієї з автомашин вийшла з ладу коробка передач. Селяни відтягли машину до майстерні, замінили агрегат на новий зі складу, не взявши за це ні коштів, ні бензину, який їм пропонували. Жнива у них уже закінчилися. Коли ж була потреба допомогти селянам, керівник місцевого сільгосптовариства звернувся до командира батальйону. Той дав десять бійців, і вони допомогли жінкам навантажити збіжжя.
У Гончарівському солдати теж дуже зраділи землякам із Городища, дякували за підтримку. Усі перебувають у доброму гуморі й бойовому настрої.

Як повідомив начальник штабу 17-го навчального полку 1-ї окремої гвардійської танкової бригади майор В’ячеслав Падалка, упродовж трьох тижнів, відколи наші солдати проходять там підготовку, щоденно (крім неділі) вони задіяні в денних та нічних стрільбах із різних видів зброї. Для водіїв також влаштовували тренування з денного й нічного водіння, зокрема і в негоду, по лісовій та пересіченій місцевостях. Навіть ті, хто не мав навичок водіння, уже готові до виконання бойових завдань. Нині дві батальйонні тактичні групи з Гончарівська вже перебувають на Луганщині.
– Безмежна вдячність усім небайдужим людям, які здали кошти для придбання захисного обладнання нашим землякам, – говорить Микола Малишко. – Кошти збираємо всім районом. Кожна гривня взята на облік і витрачається під сувору звітність. Відомості про кошти і витрати наведені на місцевому сайті. Будь-яка сума є дуже важливою і потрібною. Вже придбали військового спорядження на понад 200 тис грн. Потрібно ще придбати 18 спальних мішків (кожен по 350 грн) і 18 розгрузок (по 210 грн), 3 шоломи (решта шоломів є – надала армія). Тому збір коштів триває. Продукти у бійців є – просять цигарки, каву, мило.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x