Черкаські заклади охорони здоров’я на 60% готові до роботи в осінньо-зимовий період

Черкаські заклади охорони здоров’я на 60% готові до роботи в осінньо-зимовий період

Враховуючи те, що перед державою постало завдання зменшити споживання природного газу на 30 %, нині в усіх сферах діяльності активно розробляють заходи, спрямовані на перехід до альтернативних видів палива. Зокрема, про підготовку закладів охорони здоров’я області до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років та про заходи, спрямовані на перехід до альтернативних видів палива повідомив заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Найдан. Про це «Нова Доба» дізналася в ОДА.

На Черкащині налічується 790 лікувально-профілактичних установ. 88 закладів мають централізоване опалення, 702 – автономне, зокрема: на газовому паливі працюють 277 котелень, топочних, 304 опалюються твердим паливом, 121 установа має електроопалення.

Станом на 28 липня заклади охорони здоров’я готові до роботи в осінньо-зимовий період на 60 %. На підготовку лікувальних установ до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 року передбачено 21 252,464 тис. грн.
– З метою зменшення використання газового палива в установах охорони здоров’я області впроваджуються енергозберігаючі технології, – говорить Олег Найдан. – Це – переведення ряду котелень, топочних з газовим опаленням на альтернативні види палива (тверде паливо, електроопалення), зокрема 53 установи (Драбівський, Жашківський, Корсунь-Шевченківський, Канівський, Лисянський, Катеринопільський, Маньківський, Монастирищенкий, Тальнівський, Уманський, Черкаський, Чорнобаївський райони).

Також зниження температури подачі теплоносія до межі санітарно-гігієнічних норм в лікувальних закладах. Окрім того, одним із кроків є заміна дерев’яних віконних блоків на металопластикові, зокрема в КП Уманська міська лікарня, в Корсунь-Шевченківському центрі первинної медико-санітарної допомоги, Монастирищенській ЦРЛ, Черкаському центрі первинної медико-санітарної допомоги. Між тим, для зменшення втрат ресурсів проводяться роботи із заміни труб теплопостачання (Корсунь-Шевченківська ЦРЛ – 228 п. м. (в однотрубному вимірі), Жашківський р-н – 150 п. м. (в однотрубному вимірі), Канівський р-н – 48 п. м. (в однотрубному вимірі), Монастирищенський р-н – 80 п. м. (в однотрубному вимірі), Чорнобаївський р-н – 40 п. м., Шполянський р-н – 40 п. м. Здійснюється установка економних газових котлів (Золотоніський р-н, Звенигородський, Жашківський, Смілянський райони) та промивка систем теплопостачання.
Питання енергозбереження та підвищення рівня ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів в установах та закладах охорони здоров’я області стоїть на контролі Департаменту. Нині вивчають питання щодо зменшення використання газу в КЗ «Черкаська обласна дитяча лікарня» ЧОР.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x