Черкащанин обкрадав смілян

Черкащанин обкрадав смілян

Чоловік приїжджав із Черкас у Смілу де вчиняв крадіжки. Більше місяця оперативники полювали за крадієм і врешті затримали його. Під час затримання у зловмисника виявили ще й дозу наркотиків. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До Смілянського міськвідділу міліції з заявою про крадіжку звернулась 30-річна місцева жителька. Жінка розповіла, що близько опівдня, з під’їзду її будинку невідома особа шляхом вільного доступу викрала спортивний велосипед. Подібні повідомлення продовжували надходити від громадян протягом декількох тижнів і всі потерпілі розповідали подібну історію. Спортивні велосипеди, які були залишені власниками на декілька хвилин, зникали у невідомому напрямку.

Працівники карного розшуку проводили ряд оперативно-слідчих дій, опитували сусідів, перевіряли осіб з числа раніше судимих за аналогічні правопорушення, а також здійснювали інші перевірочні дії. Проведена робота згодом дала очікуваний результат. Невідомого чоловіка, який викрадав дорогі велосипеди зафіксували декілька камер відеоспостереження, які були установлені на магазинах і офісних приміщеннях. В поле зору правоохоронців потрапив 37-річний житель сусіднього району, який в минулому вже був судимий за скоєння крадіжок. Розпочались пошуки підозрюваного, але встановити його місце знаходження тривалий час не вдавалось.

Заяви про крадіжки і надалі продовжували надходити від громадян. Потерпілі розповідали, то про крадіжку велосипеда, то про крадіжку мобільного телефону. Зібрані правоохоронцями речові докази вказували на те, що до всіх зазначених крадіжок причетна одна й та ж сама особа. Оперативники ретельніше почали перевіряти можливі місця перебування зловмисника, влаштовували засідки та орієнтували населення на прикмети ймовірного крадія. Невдовзі працівники карного розшуку довідалися про те, що чоловік знову з’явився у місті, його помітили перехожі, які й повідомили правоохоронців.

Оперативні співробітники негайно виїхали і затримали підозрюваного в одному із районів міста. Під час проведення поверхневого огляду в нього було виявлено медичний шприц, наповнений ацетильованим опієм. Для з’ясування всіх обставин, чоловіка відразу доставили до міськвідділу міліції. На допиті, під тиском незаперечних доказів зловмисник зізнався у скоєнні більше десяти крадіжок. Він розповів, що періодично приїздив у Смілу та ходив по вулицях. Коли в поле зору потрапляв спортивний велосипед і навкруги нікого не було, він швидко зникав на ньому з місця події. Щоб не привертати до себе уваги зловмисник їхав викраденим велосипедом в Черкаси, де продавав випадковим перехожим за низькими цінами. Крім цього чоловік заходив у магазини і при відсутності свідків вільно викрадав з вітрини мобільні телефони.

Як повідомив начальник Смілянського міськвідділу міліції Володимир Зубенко, слідчим відділом відкрито кримінальні провадження за частиною 2 статті 185 (Крадіжка) та частини 1 статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x