Прокуратура повернула державі землі на 22 млн грн протягом цього року

Прокуратура повернула державі землі на 22 млн грн протягом цього року

30 липня під головуванням прокурора області Віктора Миколенка та за участі керівників контролюючих органів проведено міжвідомчу нараду на тему: «Стан додержання законодавства у сфері земельних відносин та захисту навколишнього природного середовища». Про це «Новій Добі» повідомили у Прокуратурі Черкаської області.

У засіданні взяли участь начальники структурних підрозділів прокуратури області та міжміськрайпрокурори.

Учасники наради обговорили доповідь заступника прокурора області Вадима Семенова, інформації і пояснення запрошених учасників заходу та звіти прокурорів окремих районів.

У своєму виступі Вадим Семенов відзначив, що органи прокуратури області постійно приділяють увагу питанню збереження та раціонального використання земель у нашому регіоні.

Цього року на вимогу прокурорів повернуто державі та попереджено протиправне вибуття 1,4 тисяч гектарів земель, вартістю понад 22 млн. гривень, до відповідальності притягнуто 100 посадовців, половина з яких – контролери. За фактами злочинів у сфері земельних відносин розпочато 11 кримінальних проваджень.

Однак, на жаль, досі існують проблемні питання, які мають місце в діяльності органів місцевого самоврядування та виконавчої влади.
«Мушу констатувати, що сьогодні контролюючі органи не забезпечують покладені на них законом повноваження щодо своєчасного і повного виявлення порушень земельного законодавства та практично не захищають інтереси держави у цій сфері. Тому вимагаю активізувати зусилля та розробити дієві заходи, які забезпечать належну роботу контролюючих органів у вказаній сфері», – наголосив Вадим Семенов.

За результатами наради визначено скоординовані заходи, спрямовані забезпечення законного та раціонального використання земель Черкаської області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x