На Черкащині знищено 600 нарковмісних речовин

На Черкащині знищено 600 нарковмісних речовин

В рамках проведення операції «Мак» на Черкащині тривають заходи по виявленню та знищенню незаконних посівів нарковмісних рослин. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

Ефективна протидія наркобізнесу вимагає від працівників міліції залучення значної кількості особового складу та техніки, проте наркотики з виявлених та знищених сьогодні незаконних посівів, не потраплять завтра на вулиці наших міст та сіл, загублюючи нові й нові життя.

Правоохоронці здійснюють спільні рейди з громадськими формуваннями, перевіряють автотранспорт та найвіддаленіші куточки угідь. Щоденна наполеглива праця приносить відповідні результати, адже лише протягом декількох днів працівникам міліції вдалося виявити 5 незаконних посівів дурману. На даних ділянках було вилучено для знищення 385 рослин маку та 184 коноплі.

Відібрані з кожної ділянки рослини відправлено правоохоронцями на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.

Згідно з санкцією частини 1 статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України особам причетним до вирощування наркотичного зілля загрожує покарання у вигляді штрафу від ста до п\’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x