В «Уманьавтодору» відсудили підряд на 120 млн. грн.

В «Уманьавтодору» відсудили підряд на 120 млн. грн.

Суд визнав недійсними договори, укладені 13 лютого цього року між Службою автомобільних доріг у Черкаській області та ПАТ «Уманьавтодор» на ремонт трьох ділянок автодороги Київ-Одеса (М-05). Таке рішення Господарський суд Черкаської області виніс 22 липня. Про це «Новій Добі» повідомили у прокуратурі Черкаської області.

«Уманьавтодор» отримав у лютому підряд вартістю 120,28 млн грн. на поточний середній ремонт ділянок траси Київ-Одеса. Його єдиним конкурентом на конкурсі було ТОВ «Автомагістраль-Південь», пропозиція якого була на 0,98 млн грн. дорожча.

Цей тендер в суді оскаржив заступник прокурора Черкаської області, який подав позов в інтересах Державного агентства автомобільних доріг України. Суд погодився із доводами прокурора про те, що тендерний комітет мав відхилити пропозиції обох учасників через невідповідність їх пропозицій документації конкурсних торгів.

Так, у пропозиції підприємств відсутні асфальтоукладники та маркувальні машини з параметрами, які Служба автодоріг вказала у конкурсній документації. Фірми запропонували інші машини, які, зокрема, мають удвічі меншу ширину при укладанні вирівнюючого шару покриття.

За законом, Служба автодоріг мала відхилити пропозиції підприємств як такі, що не відповідають умовам документації конкурсних торгів. Але Служба не перевіряла надану учасниками інформацію. Суд визнав рішення комітету з конкурсних торгів недійсним, що стало підставою для визнання недійсними і договорів, укладених з ПАТ «Уманьавтодор».

Станом на 1 квітня роботи за цими договорами не виконувались, попередня оплата не здійснювалась.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x